przez Ściana Wt, 09.08.2005 00:54
Budze sie do zycia i co widze w HP: piekne piosenki.
Serwis Trojki, u Was 1 w nocy (rano). Nie sluchajcie Informacji, po co zaczynac dzien od tego, ze swiat jest do bani.
W Nagasaki 60 rocznica zrzucenia bomby atomowej. Mam kolezanke, Japonke, z Hiroszimy. Kiedys opowiedziala mi o swojej babci, ktore przezyla zrzucenie bomby. Bardzo smutna historia.
Kangurzyco - jestes tam jeszcze? Snily Ci sie Anioly? Mnie sie snily Kangury. Myslalam, ze to jakas wymiana miedzynarodowa.
M.C. - M.C krzycze z Toba, nic nie porusza mnie bardziej niz dzieci, ich krzywda, ich los. Dziekuje za opowiesc o filmie. Wiedzialam, ze bedzie dobry. I jeszcze raz powtorzmy tutaj glosno, chorem menelowym ----> filmowa Alfa i Omega, napuszona jak paw w Lazienkach, to KTO? No KTO? Zapamietac to sobie i podkreslic WEZYKIEM!!! Hi, hi.
Masz racje - Izabella juz zostala zatrudniona z ta swoja miotla. Tylko jakos udaje, ze ma chrypke i legla w karmniku. Wiec sprzatanie na Twojej glowie --> zastepstwo tymczasowe.
Zdjecia mam, pamietam. Glownie sa paszczowe, a na niepomalowana fejs Waszej Sciany to nie jestescie jeszcze przygotowane. Poszperam w pracy, moze tam znajde jakies "niepaszczowe". Pewnie, ze "mam dzieci". Przeciez nie klamie!
Jesli chodzi o 3 razy T, to historyjke oczywiscie mam. Nadaje sie do publikacji. Otoz, po wczorajszym zebraniu, na ktorym znowu sie poklocilismy, typu "pozwol mi skonczyc", "jak ja mowie, to Ty sluchasz", i innych a la "shutupach", wzielam Texa Tolibka na swoj latajacy dywanik i zapytalam z mostu: "ile masz lat?". Tak znienacka. Na jego odpowiedz, powiedzialam "no to jestes mlodszy ode mnie i jeszcze masz czas, zeby sie zycia nauczyc......i potem poszlo.....wygarnelam mu wszystko, ale tak sprytnie, jako porade starszej kolezanki, hi hi, typu ---> "jesli masz problemy, to mozesz liczyc na moja pomoc, tylko o nia popros", ze niby taka jestem fajna. Blah, blah, blah...Potem pogadalismy o profilu (juz wszystko wiem), planach wakacyjnych (bron Boze wspolnych, nic sobie nie wyobrazajcie). Tralalalalala. Wiecie co sie potem wydarzylo? Dwa razy zostalam poproszona o pomoc, raz publicznie pochwalona za udzielenie pomocy, raz poproszona o porade jak rozwiazac sytuacje kryzysowa. Miodzik. Chowam czerwona plachte do szuflady. Pomoge chlopakowi w tej nauce zycia. On jest troszke za mlody na takie loty i troche sie gubi. Polecim kluczem zurawim. Sciana oczywiscie na czele. I co? Dobrze zrobilam?
Teremi - dzieki za Garczarka. Znowu przepisany? Czy ze sluchu? Roznym stosunkom do filmu jako dziedziny sztuki mowimy TAK. W Kredensie wolnosc (hi hi). Ja nie moge zyc bez. Juz sie troche uspokoilam, ale mialam fazy 24/7 zamykania sie w kredensie i ogladania. Moge garsciami. Szanuje inne zdanie, oczywiscie pomarudze tutaj i przyczepie sie jak rzep, ale jak wiesz ---> to tylko paszcza reprezentacyjna. "Za plecami" jestem bardziej tolerancyjna. Tylko nie mow NIKOMU. Niech sobie zyja w niewiedzy.
E.D. to zdecydowanie "jedna z najlepszych" (hi hi) dam polskiej piosenki. Pamietam o niej codziennie.
Grejs - nie udawaj, nie kokietuj, nie udawaj zapracowanej ----> bierz przyklad ze mnie, troszeczke wczesniej nastaw budzik, zeby zajrzec do HP. Phi! Tez mi "..."
MaSZo - nalewka z pigwy!!!!! Oj!!!!!!! Spadlam z zazdrosci. Moge lyka?
Izabello - na katar najlepszy rumianek? Pierwsze slysze. Cenzura puszcza. Dawaj wytlumaczenie.
Maga - ales mnie dobila tym niusem. Uwielbiam Buena Vista Social Club, ich muzyke i film W.Wendersa........... oj jak mi smutno.....
Magnolia - nieostre nie znaczy "zle", nieostre znaczy "stylowe". Tak mnie uczyli w szkole. Dla mnie to sztuka zrobic dobre nieostre zdjecie. Takie mam problemy. Zn odebrany. Odpowiedz soon.
MC - dzieki za ED, u mnie wczoraj bylo oberwanie chmury. Uwielbiam oberwania chmury, a Ty? To tak jakby niebo plakalo i wylewalo OCEAN, ale tak od gory, rozumiesz?
MaSza ma racje - zagladam przez okno, cien bezzebnej Grejs, troszke chwiejnym krokiem, ale to Ona. Roza (cieta!) w gebie, krok taneczny (tango), spiewa (czyt. falszuje) na cale gardlo. Ktos z gory rzuca w nia szklem (tak, tak, nie puszka).
MaSZa - historyjka fajna. Tak, tak. To byla Grejs, nie moglam z nia wytrzymac, tak sie darla na tylnym siedzeniu. Thelma and Louise. MC - Grejs nie wysiadla na gas station, zostala wyrzucona z samochodu. Media klamia.
Teremi - za wywiad dziekuje pieknie. Nie mam smialosci prosic o ciag dalszy. Duzo tam tego jeszcze? Moze w jakis odcinkach, np. jedno pytanie + odpowiedz w jednym poscie. Nie chce sie narazac i zawracac glowy, ale ja tutaj przyklejona do komp. czekam, wypatruje i z radosci cala drze.
Izabello - uwazaj na puszki po piwie (zaraz Ci sie oberwie, ze Grejs tylko ze szkla saczy). Madonna spod PeKaEsu. Erica czujna, jak zawsze. Lec ptaszku lec.
Duska - za utwor dziekujemy. Jakie "wkupilam sie do kredensu"? Przeciez Ty od dawna masz legitymacje Kredensu. No co Ty? Nie kokietuj, tylko do roboty. Dawaj nastepna piosenke. Wynagrodzenie w naturze (hi hi, MC) dobre sobie!
MC- spiew: JP, JW, Grejs. Hi, hi. Sciana jako audience.
I tym sympatycznym akcentem spadam do swojego Tolibka.
Bede jak bede.