 przez kmaciej  So, 21.05.2005 22:16
przez kmaciej  So, 21.05.2005 22:16 
			
			oblamac zrewniale koncowki (  dolna czesc) i wyrzucic.
to co zostalo , umyc  ugotowac w  lekko osolonej wodzie nie powiem jak dlugo bo nie wiem , podawac z  maslem  lub  zasmazka z tarej bulki na masle
mozna tez zrobic zupe krem  wtedy ugotowane  na kostce rosolowej (dowolna bulion z warzyw ,moze byc z kury , wolowy)  szparagi wyjac  lyzka cedzakowa  obciac   gorne koncowki i odlozyc reszte zmiksowac   zagescic zupe  maka  ze smietana , doprawic troszke cukrem , sokiem z cytryny mozna  zetrzec galke muszkatalowa , dodac odlozone koncowki 
podawac z grosziem ptysiowym , malymi krakersami lub grzankami  podobnie robie zupe brokulowa 
nie sa to dokladne przepisy bo robie  bez miarek i bez zegarka
			
				Ostatnio edytowano N, 22.05.2005 02:38 przez 
kmaciej, łącznie edytowano 1 raz