Polecam blog
http://pracowniawypiekow.blogspot.com/s ... %C5%BCytni
robilam chleb bialy na zakwasie i  Chleb z San Francisco oba mi bardzo smakowaly zwlaszcza na drugi , trzeci dzien. Sa to chleby bardziej dla tych co lubia chleby ciezsze, nie beda smakowaly milosnikom bialego lekkiego pieczywa .
Polecam tez przepis z forum :
 Z tej proporcji wychodza dwie podluzne foremki (z IKEA) . Polecam 
Potrzebna miska i łyżka. Dwie keksowe blaszki, natłuszczone i wysypane płatkami owsianymi, napełnimy je troszkę ponad połowę. 
Chleb  pieczemy  1 godz. w temp. 200 C. Składniki: 
1kg mąki poznańskiej (przesiewam , uzywam zwykla make  niewybielana ) 
1 l. wody  (uzywam letnia) 
1 paczka drożdży (100 g   z suchymi drozdzami tez wyjdzie)
1 szlanka ziaren słonecznika 
1 szklanka płatków owsianych 
1 szklanka płatków kukurydzianych 
3 łyżeczki soli 
2 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę  (daje wiecej nawet 4 -5  bo lubie intensywny zapach i posmak czosnku)
Wszystkie składniki mieszamy dokładnie. Czekamy aż ciasto podrośnie. Przekładamy do blaszek i pieczemy. 
zeby miec brazowa skorke trzeba posmarowac  jajkiem .
			
		


 
 
