FESTIWAL SŁODYCZY ŚWIATA
odbędzie się w dniach 05-07.12.2014 r.
Wilanów - Warszawa
przy zbiegu Al. Wilanowskiej i ul. Przyczółkowej.
W S T Ę P  W O L N Y
Festiwal Słodyczy Świata  ma na celu prezentację różnorodnych słodkości.  
Będzie on także lekcją, jak rozsądnie korzystać z tych smakowitych pokus.
Są słodycze które leczą, są słodycze szkodliwe dla zdrowia i wpływają szczególnie na opóźnienie rozwoju dziecka. 
O nich będzie można się dowiedzieć podczas tych dni festiwalowych.
PRELEKCJE NA SCENIE GŁÓWNEJ 
TOASTMASTERZY opowiadać będą o słodkościach takich jak:  
czekoladzie, lizakach, lodach, piernikach, , marcepanie, miodzie, nugacie  ale też o berberyjskiej whisky z Maroko
Witold Casetti Gość Specjalny: opowieści o ojcu współczesnych lodów a na deser historia o cantucci
Bartinik Roman z Żuromina  o  tradycjach pszczelarskich
Dr. Magdalena Tomaszewska-Bolałek słodycze z Japonii
Słodycze które leczą i te które są szkodliwe dla zdrowia
KONKURSY PODCZAS TRWANIA FESTIWALU
KONCERTY 
•	05.12.2014  godz. 18.00  Kaja Mianowana i Vlasta Traczyk z Zespołem,  Don Giuseppe
•	06.12.2014 godz. 18.00  Tatjana Trojanowska i Vlasta Traczyk, Don Giuseppe
Wstęp wolny 
Dodatkowe informacje pod telefonami: 
22 297 57 80 oraz 22 22 50 111
http://slodyczeswiata.org/ 
Serdecznie zapraszamy
Stowarzyszenie Polskich Mediów, 
Cosinus – Szkoły dla Dorosłych,  
Liga Kobiet Polskich
RAMOWY PROGRAM 
FESTIWALU SŁODYCZY ŚWIATA
Festiwal Słodyczy Świata  ma na celu prezentację, przegląd otaczających nas słodkości.  
Będzie także lekcją, jak rozsądnie korzystać z tych smakowitych pokus.Są słodycze które leczą, są słodycze szkodliwe dla zdrowia i wpływają szczególnie na rozwój dziecka. O nich będzie można się dowiedzieć podczas dni festiwalowych.
W dn. 05.12 zaplanowaliśmy słodkie laboratoria w których zapoznamy się ze słodyczami świata. Prelekcje wprowadzą nas w ciekawą historię piernika, słodyczy, lodów, czekolady, miodu  i tradycji pszczelarstwa ale i słodyczy z Azerbejdżanu, Egiptu, Libanu, Maroka, Turcji, Tunezji czy Włoch. 
SŁODKIE LABORATORIA
o   torta di ricotta  Donne italiane z Warszawy i 
o   libański dybes  na sażu
o   tunezyjskie rarytasy  
o   pieczenie kasztanów
o   smażenie konfitur z buraków cukrowych
o   czekoladowa fontanna 
o   baklava 
o   leczące probiotyki  - porady kosmetyczki i dietetyczki
WARSZTATY KULINARNE I PRELEKCJE
DLA DZIECI I MŁODZIEŻY - 05.12.br. od godz. 10.00
			
		