Od paru dni rozmowa schodzi na tematy ogólnokulturalne, że tak to określę. Jedna z niewielu osób, z którą można normalnie porozmawiać o moich pasjach związanych z Pani osobą, o moich wyjazdach teatralnych, kto zrozumie i jeszcze będzie chciał tego wszystkiego słuchać

Wczoraj wspomniał, że napisał parę limeryków. Tak łatwo Ci to przychodzi? - pytam. Stwierdził, że codziennie dostaje przypływu weny twórczej, lubi je pisać. Powiedział, że może spróbowac nawet teraz. Mam mu podać nazwę miasta, a on ułoży. Dlaczego nazwę miasta? – myślę. Ale niech mu będzie. No i jakoś tak wypaliłam: To ja poproszę coś o Milanówku! Tylko nie o truskawkach bo to już kiedyś było

Pewna mieszkanka Milanówka
Co jako dziewczyna młodziutka
Zaczęła grać w filmach wielkich
Pamiętne role dla pokoleń wszelkich
Jest dla nas wyznacznikiem lepszego jutra
Pani Krystynie Jandzie
W dowód uznania
Za role pełne artystycznej ekspresji
I prawdziwą umiejętność reprezentowania
Wyśmienitych kanonów aktorstwa
Maciej Zborowski
Sama bym chciała tak napisać, nawet próbowałam, no ale moja era z pisaniem wierszy już się skończyła jakiś czas temu niestety... Dostałam zgodę autora na publikację tutaj w liście do Pani, który jednocześnie ciekawy jest Pani opinii i odczuć

Limeryk to limeryk - krótka forma, ale na temat bardzo

No cóż, mnie nie pozostaje nic innego, jak podpisać się pod tą radosną twórczością obiema rękami, z nadzieją, że i moja wena się wkrótce odnajdzie. A są na to szanse

Serdecznie Panią pozdrawiam i życzę wszystkiego miłego
Julita