HYDE PARK

Postprzez M.C. Śr, 13.08.2008 09:03

Taaaaaa....., a Hobbitu tylko na to czekaly i juz po glosie Druhny Sciany, phi.

Teremi Druhna sobie dalej spokojnie rzadzi. Hihi, Rozowej Rewolucji ala Albercia nie bedzie. PS Chociaz ja dalej mam na oczodole te ostatnia wierszenke...., ups przedostania. Hihi, no i ABBY slucham...

PS Druhny widzialy taki film "Becoming Jane". No mniejsze o sam film, z ladnymi zdjeciami zreszta, ale James McAvoy w nim jest, ze palce lizac! BUM!
M.C.

Postprzez GrejSowa Śr, 13.08.2008 13:15

a propos ABBY, to mam dla Druhen to:
http://muzyka.onet.pl/10172,1805481,newsy.html

i jeszcze to - babcia wraca do gry, hurraaaa!!! Wiedziałam!!!
http://muzyka.onet.pl/10172,1806248,newsy.html

Emciu, filmu nie widziałam, ale może Druhna nie przesadza, co? Jakieś buzi na początek, ewentualnie...a tak WOGLE, to co na to P...? Hihi...

Cze, Druhny! Dobrego!
GrejSowa

Postprzez nemo Śr, 13.08.2008 18:01

M.C. ... nie. nie mówiłaś!... :)
ale jaki tu sarkazm? to tylko czysty filozofiiczny ogląd stanu rzeczy!.. żadnych zakłamań i wszystko zabarwiających na różowo kategoryj!
życie jest piękne a ludzie to uzdolnione artystycznie i od czasu do czasu romantyczne potwory...

minister spraw zagr. wszech.rosji ogłosił wycofanie wojsk i zawieszenie broni. niezależni obserwatorzy zgłaszają wojska ruskie postępujące w stronę Tibilisi, plądrujące i gwałcące.
wierzycie w to? historia kołem się toczy, jak nas "wyzwalali" było to samo... a minęło ile? 60 lat? 60 lat zdobywania mądrości demokracji i rozwoju techniki..., na chollerę było to 60 lat?
nie lepiej było pójść do parku poleżec, wina sie napic. dzieci porobic potemm je miło wychować, żadnych komputerów nie wymyślac, nie internetować się nie komurkować. ... ?
poprostu nie rozuimmem :(
nemo

Postprzez amc Śr, 13.08.2008 18:15

nemo napisał(a):minister spraw zagr. wszech.rosji ogłosił wycofanie wojsk i zawieszenie broni. niezależni obserwatorzy zgłaszają wojska ruskie postępujące w stronę Tibilisi, plądrujące i gwałcące.
wierzycie w to?

wierzycie
widzicie zdjęcia w CNN....
(...) liczba pomysłów, które mi się lęgną w głowie, mnie samą męczy. Sama ze sobą i ze swoją wyobraźnią i swoim entuzjazmem nie mogę sobie poradzić. I co więcej, z upływem lat się to nie zmienia. Koszmar.
KJ
amc

Postprzez M.C. Cz, 14.08.2008 17:27

Nemo i AMC, wiec tak. Wczoraj sluchalam wszystkiego co sie dalo i dalej mam nadzieje, ze wykluje sie z tego cos dobrego. Madeleine Albright powiedziala, ze najgorsza rzecza tej chwili bylby powrot do stosunkow jakie panowaly w okresie zimnej wojny. No i zjechala politykow, ze nie przewidzieli obecnej sytuacji na Kaukazie...

Dzien czwartkowy dobry tak wogole. Aaaaaa, hihi, Trzynasia prosila zeby Druhenki pozdrowic. I mowila, ze moze, MOZE, wpadnie ze zdjeciami z renesansowego festiwalu, na ktory sie wybiera.

Co ja to jeszcze chcialam.....A Sowus, no to zdrowie wiecznie mlodej ABBY! Mam dzisiaj z soba ich wiecznie mloda muzyke w pracy....
Eeeeee....tam. P. dla rownowagi przyglada sie Penelopce Cruz w nowym filmie Woody Allena (Bronia, powiedz jeszcze jak to sie odmienia, imie i nazwisko razem czy tylko nazwisko? Dreczy mnie od jakiegos czasu...)

Dobrego weekendu, tym co juz dzisiaj piatkuja!
M.C.

Postprzez St.Gazeta Cz, 14.08.2008 17:38

Madeleine Albright powiedziala, ze najgorsza rzecza tej chwili bylby powrot do stosunkow jakie panowaly w okresie zimnej wojny.

...no ameryki to ta Madelajda raczej nie odkryła :lol:

MC-iu, czytałam dziś http://wiadomosci.o2.pl/?s=258&t=523758 , że już i Ukraina się "burzy", więc jak się tak wszystkie fakty i okoliczności zbierze do kupy, to strach się bać i wolę wobec tego myśleć jak Ty: to się musi skończyć dobrze bo jak nie to...... :shock: /........

i wzajemnie dobrego świętowania :)
St.Gazeta

Postprzez GrejSowa Cz, 14.08.2008 18:05

To beer or not to beer...?@Misiek, that is the question... ;-)
GrejSowa

Postprzez St.Gazeta Cz, 14.08.2008 18:48

to beer, absolutnie :wink:
St.Gazeta

Postprzez teremi Cz, 14.08.2008 18:53

Sowa i Ciebie nie będzie jutro na defiladzie? a kto zrobi zdjęcie Rudego i Szarika? i Sowy w czapce?

a tak to pozdrawiam absolutnie weekendowo
Emcia a Ty nie masz już laby?
teremi

Postprzez M.C. Cz, 14.08.2008 18:57

TO WINE OR NOT TO WINE? Tez dobre, ne?

St Gazeto, dziekuje za link. U nas tego jeszcze nie bylo. Tak w nawiasie to powiem DruhnOM, ze jest pewna rozbieznosc w informacjach, ktore wysuwaja sie na pierwszy plan w Polsce i w Hameryce. Hihi, ja tam lubie sluchac oryginalnych zrodel. Wkleic przemowienie w ogrodzie rozanym by Georgie W.? Auuuu.....no co? Tylko zartowalam!
M.C.

Postprzez M.C. Cz, 14.08.2008 18:59

Teremi, no ja nie ta strefa czasowa....szkoda, bo owszem przydalo by sie... A co wlaciwie swietujeMY w ten najblizszy piatek?
M.C.

Postprzez GrejSowa Cz, 14.08.2008 19:45

absolutnie, absolutnie, para para para para param ta tam...

Teremi, Ty si nie bOj, Misiek jutro idzie na defiladu, także może jakieś fotki będO. A Sowa to była w chełmofonie, hihi...Ja Sowa, ja Sowa, jak mnie Druhny słyszOM???

Emciu, toż pewno, że TO WINE dobre też!!! Druhna wkleja przemówienie Jurka Krzaka, zrobi sie spiczenkę!!!
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Cz, 14.08.2008 20:33

Hihi, ponoć już na Św. Patryka były znaki na niebie, że się przelecę do Dublina ;-)

Obrazek
GrejSowa

Postprzez nemo Cz, 14.08.2008 21:02

poprostu wypas!!!!
w ramach ciekawostki. dzis zamontowałem 10 budek dla sów :)
nemo

Postprzez M.C. Cz, 14.08.2008 21:15

No i co? Sowy na te budki leca? Ale gabaryty to one chyba maja dosyc male, ne? Sowy znaczy sie.

Sowus! Odbior! Jak Cie WIDZE tak Cie slysze!

No i ta...wymyslenka.

"Wymyśliłam Cię"(POMYSLY WSZELKIEJ MASCI. ALBERCIA)

Wymyśliłam cię nocą przy blasku świec,(zeby dobrze sie noca myslalo potrzebna rowniez mocna kawa. Wiem bo siadywalo sie nocami i myslalo kiedys-tam. Bez swiec.)

nauczyłam się ciebie po prostu chcieć.(acha! Gimme! Gimme! Gimme a man after midnight! Para para para para param ta tam!!!)

Wystarczyła mi chwila niewielka,(jakby byla wielka to by juz nie byla chwila tylko kupa wolnego czasu na rozmyslania)

byś imię miał, byś po prostu się stał.(a on to wczesnej nie mial imienia? Nie istnial? Oj..., cos mi sie zdaje, ze nie bedzie chleba z tego ziarna...)

Wymyśliłam cię z cienia, nim nastał świt,(jak to z cienia? A to tak mozna? Albercia prosi o przepis!)

powierzyłam się niemal aż po sam wstyd.(a tu Alberci przepisu nie potrzeba. Wstyd to Albercia!)

Nie wahałam się ani minuty,(zazdroszcze!)

byś imię miał, byś nareszcie się stał.(uffffff...znaczi si marzenia sie CZASAMI spelniajO?)

Dobrze wiem, co oznacza samotność,(phi, kto nie wie co oznacza samotnosc reka do gory!)

osobna noc, osobny dzień...(a polaczyc noc i dzien! Precz izolacji i indualizmowi! Niech zyje doba!)

Gdy samotność dokuczy zbyt mocno,(to w-czape jO zgnilym jablkiem! Nie dokuczac slabszym! BUM!)

niech dzieje się co chce, co chce!(aaaaaaa....znaczi si plyniemy z nurtem? Na tratwie czy wplaw? A rwaca ta rzeka?)

Wymyśliłam cię w gniewie na parę chwil,(to jest moj ulubiony wers w tej wierszence! Zaloze sie, ze ktos wymyslony w gniewie jest o wiele ciekawszy, niz wymyslony w bezgniewie. Nie ma to jak dzialanie adrenaliny na procesy myslowe!)

nauczyłam się ciebie - no cóż, to styl.(....Albercia mowi, ze jO bardzo interesuje styl tej nauki)

Nie wierzyłam w to ani przez moment,(na projekt z cieniem potrzebna jeno milos i nadzieja...)

byś imię miał, byś naprawdę się stał.(zara, zara...zaraz wybije polnoc, hihi. I bedzie koniec czarow....)

Pomyliłam się - tak przecież bywa też,(a nie mowilam! A nie mozna naniesc jakiejs poprawki, zrobic malutka edycje? No chyba, ze chodzi tu o dotrzymanie terminow...)

wymyśliłam cię, więc zostań - jeśli chcesz.(no ale skoro to jakis wybrakowany prodzekt to nie lepiej pomyslec jeszcze raz?)

Wystarczyła mi chwila niedługa,(tym bardziej, ze jak widac nie jest to proces bardzo czasochlonny....)

byś imię miał, byś na zawsze je miał.(a imie jego to konkretnie jakie jest? No bo taki troszku bezosobowy nastroj si zrobiwszy)

Dobrze wiem, co oznacza...(...puenta oznacza ze wychodziMY z wierszenku, styl wyjscia dowolny)

(śpiewała ongiś Irena Jarocka)(oj pamietam, tak jakby to bylo wczoraj, dorbaldie zywe muzeum!)

wierszenka z mysla o Druhnach została odpowiednio docięta(brawo! Bardzo zgrabnie Druhna Teremi dociela te wierszenke!)

Emcia dzięki za ruiny z rzeczką a czy będzie zdjęcie ducha zakonnika-swawolnika? - zdjęcia ducha jeszcze nie widzialam(hihi, Teremi jeszcze nie rozpracowalam opcji na zdjecia duchow w moim aparacie, ale pierwsze zdjecia ducha bedzie dla Druhny!)
M.C.

Postprzez nemo Cz, 14.08.2008 21:19

sowy maja gabaryty sowie :)
a budki gabaryty mają spore :)
nemo

Postprzez M.C. Cz, 14.08.2008 21:24

No to moze by taka budke wkleic? Nasza Sowusia dokona przegladu, moze Jej sie przyda na tej emigracji?
M.C.

Postprzez nemo Cz, 14.08.2008 21:27

jutro zrobie jej foote i fkleje :)
nemo

Postprzez GrejSowa Cz, 14.08.2008 21:29

hihi, na budkę wytrzeźwień się nada...? ;-) I Druhny będOM się do mnie zwracać Wysoka Budko ;-)
GrejSowa

Postprzez nemo Cz, 14.08.2008 21:30

:shock:
bez rzartów torz to dom przestronny i wygodny... :)
nemo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne