przez ness N, 26.11.2006 10:19
Cześć dziewczyny, ale się tu działo, no, no...
W tym temacie wiele razy mówiliśmy, że tak naprawdę my sami musimy o siebie zawalczyć i zrzucać na kogoś odpowiedzialności za własne życie, to duża pomyłka.
Każdym postem potwierdzasz tu Julio to wszystko, od czego się odżegnujesz, czemu oficjalnie zaprzeczasz. Rozumiem, że czasem trzeba się odciąć radykalnie od ludzi, którzy są w naszym życiu toksyczni. Po to, żeby ratować siebie, swoją rodzinę. Nie można żyć problemami innych ludzi i przeżyć za nich życia. Każdy ma swoje i jeśli mu na nim zależy, niech walczy. Gdybym podejmowała życiowe decyzje tylko dlatego, że ktoś powiedział jakieś słowo, nie wiem jak daleko bym zaszła.
Gdyby ktoś mi powiedział, że jestem grafomanką-czy przestałabym pisać? pewnie nie. No, chyba, że stwierdziłoby tak przynajmniej kilku znakomitych pisarzy. A może i wtedy pisałbym dalej tylko po to, żeby się twórczo wyżyć.
Rzucić szkołę, bo ktoś powiedział głupie słowa? To jest dopiero głupota! Wybacz Julio, ale moim zdaniem jesteś strasznie niedojrzala i pierwsze co powinnaś zrobić, to popracowac nad sobą, a nie zrzucać na innych odpowiedzialności, szantażować (bo czym jest stwierdzenie, że rzuciłaś szkołę, bo itd-szantaż i tyle!).
Długo milczałam na ten temat, bo to delikatna sprawa, ale widzę, że nie odpuszczasz i zamierzasz swój jad rozsiewać nawet tutaj.
I , proszę, nie mów mi tylko, że jestem pod wpływem Kolki, bo nie jestem i nie bywam pod niczyim wpływem. Nie rozmawiałam z nią wiele o Tobie. Czytam tylko Twoje posty i z nich wyciągam wnioski, choć wiem, ze jedziesz na emocjach.
Weź się dziewczyno w garść, bo od Kolki słyszałam , że jesteś inteligentną, wrażliwą osobą- więc ocal to, co w Tobie najcenniejsze, a nie pielęgnuj złości, żalu, negatywnych uczuć. Nic one nie wnoszą, jak widzisz. Jeśli chciałaś forumpowiczów zniechęcić do Kolki, to myślę, że Ci się nie udało. Za to sobie wystawiłaś znowu paskudne świadectwo. Skończ z tym, bo to żałosne.
Ratuj się.
I pozdrawiam. Szczerze.