przez Ściana Pt, 14.04.2006 00:58
Wielki Piatek. Klania sie Sciana.
Poodnosze sie troche, moge? I po co ja sie pytam? Neurotyk netowy - musi, bo inaczej sie udusi.
Teremi - masz oryginalne pismo - przeciez to byl komplement. Nie wchodz do muzealnej gabloty, no chyba, ze masz tam kabel. Wole jak jestes w HP. Chociaz to tez muzeum osobliwosci, hi hi.
PS W internecie widzialam jajka sowy. DNO!
Kangurzyco - wojna jest nieobliczalna. Ja tam wierze w szable vs czolgi. Jakby Ciebie zaskoczyl taki czolg, to co bys zrobila? Poszla na rzez, czy bronila sie, chociazby szabelka? I chodzi mi tutaj o obrone, zaskoczenie, a nie o romantycznych kamikadze.
Propaganda = to jest to, co mozna znalezc w internecie, albo to, co mowia NIEKTORZY historycy.
Wiem troche na ten temat, bo jest to czesc historii mojej rodziny. Trzymam sie tego. Podrecznikom nie ufam. Jak bylam w Liceum, to mielismy stary podrecznik do historii i przestarzaly podrecznik do j.polskiego. PROPAGANDOWE podreczniki. U mnie w domu mowilo sie od ZAWSZE o pewnych sprawach, osobach. Moje szkolne podreczniki jakos tak pomijaly propagandowym milczeniem te sprawy. Potem przyszle nowe podreczniki. Nagle pojawila sie sprawa Katynia, wiersze Milosza i Herberta, sprawa Solidarnosci. Dlatego nie wierze we wszystko, co czytam. Nauczylam sie tego, w Liceum. Przynajmniej jednego.
Pani Sput - a kto zabral Greenw ten kabel? Przystojny praktykant, co sie nie znal na kablach? Hi hi...
Dalmira - i jak Ci na forumowym Olimpie?
PS Masz piekny emblemant. Lubie niebieskosc.
Sowa - Luuuudzie!!!!! Wreszczie Sowa zdecydowala sie na podtekst. Wedka. Zycie wraca do normy, Sowa podteksty pisze.
Mashmoon - pieknie napisalas o Wielkanocy. Zapachnialo moimi wspomnieniami z dziecinstwa. Chcesz mnie potrzymac za reke? Tak troche?! Butelke po koreanskim Ludwiku schowam pod stolem.
PS Lubie zdjecia hiszpanskich scian.
Emcia - wstaje rano, z kurami! Karmie je organicznym ziarnem. Cage Free - czek.
PS A po co Ty sie logujesz? Ja wlaze do HP bez logowania. Tzw stale zalogowanie. Luuuuudzie........Hameryka jest niby leaderem swiatowym. Ciekawe w jakiej konkurencji. Na pewno nie chodzi tutaj o technologie, komputery i netowe lacza. Phi!
Kangurzyco przebrana za wielkanocnego kroliczka - a co to nie ma wielkanocnych kangurow? Przeciez moglabys ze swojej torby wyciagac pisanki, kraszanki i takie tam...Przeciez taki bidny kroliczek nie ma torby. Nie glosuje na Ciebie (na prezydenta), ale glosuje za tym, zeby kangury zastapily wielkanocne kroliki.
Renato - no wlasnie, czas Wielkanocy zmusza do przemyslen. Mysle.
Znad maasu - bardzo mi sie spodobalo Twoje "podzielic sie cisza przedswiateczna". Dziekuje.
Magnolia - jasne, ze rozpoznaje. KEN, blisko stacji metra Ursynow, kolo Domu Kultury, phi! Ten Kosciol bardzo lubie. Powinien dostac nagrode za projekt architektoniczny. Bardzo ciekawy pomysl.
PS Nic nie zrobilam z sukienkami. Po prostu nigdy ich nie mialam.
PS Nie przyjmuje, nie godze sie. Zyje w permanentnym stanie buntu.
PS Sprawa Wajdowa - w ogole sie nie dziwie, ze KTOS pojechal po Wajdzie. To nie pierwszy i ostatni (niestety) polski tworca, ktory doceniany jest bardziej na zachodzie i WSCHODZIE, niz we wlasnym kraju. Dochodze do wniosku, smutnego niestety, ze srodowiska opiniotworcze w K-R, potrafia docenic tworcow DOPIERO po ich smierci, niestety. Moglybysmy nawet zrobic liste takich tworcow, szkalowanych, niedocenianych, oplutych. Na czym to polega? Zazdrosc? Zawisc? Gubie sie w domyslach.
PS Magnolia - Twoj podtekst jest GIT!!! Gratuluje!
Emcia - Pan Tomek - czek, Sciana - czek, Grejs - czek, Emcia - czek......Gdzie jest Mashmoon? Nie czek!!!!! Niech Mashmoon wyjdzie z podtekstem!!!!
Ness - musiMY cos uzgodnic - Sciana zauwaza Wszystko i Wszystkich. Pozdrawiam Cie mocno.
PS moj Kredens jest wegetarianski i anty-swiateczny. DNO!
Trzynastko - bardzo lubie Twoje zdjecia. To co? Moge sobie pomilczec z Toba?
Sowa - bry.... Przeciez jestem, co sie czepiasz, ze slad po mnie zaginal? Dziz...czlowiek, tfu, sciana, nie moze nawet podrzemikowac pod ikona. Od razu wielkie HALO!
Wasza Ekscelencjo Sowo - czek, w Korea sa rozne jajka. W Korea, jak w Kredensie, jest WSZYSTKO, phi!
No to dawaj grafik, jak jestes taka mundra. Chcialam tylko pomoc, a tutaj zrazu wielkie HALO!
Daje Ci moja abstrakcyjna lape. Bierzesz?!
Paniala metaforu. Czek.
A moze te zatopione bombowce, to jak wulkan i sie odezwa? Zycia nie znasz?
Szlaban jest z marcepana. Wszystko dla Tjebja.
Zaczelam wczoraj ogladac jeden film, ale po 40 minutach, jak sie zaczelam wciagac, to DVD przestalo dzialac. Do szalu doprowadzaja mnie nielegalne kopie. Ide do wypozyczalni.
A czy na ibeju (za ten Twoj zloty zab) to moge sobie kupic grafologa?
Pakuje sie przez 2 minuty, bo jeszcze musze dolozyc: brudnopis na podteksty, aparat i takie tam. Nie czepiaj sie, dziz...z Toba to tylko urwanie glowy, tfu, globusa.
Wszystkim w HP zycze wielkanocnego odpoczynku, ciszy i spokoju. Moja Wielkanoc spedze w pracy, z Tolibka u boku. Taki lajf. Jest w tych swietach zaduma, cierpienie, przebaczenie, pokora, jest zmartwychwstanie, odrodzenie, nadzieja. Usmiechne sie do Tolibki. PA.