przez MarysiaB N, 24.07.2005 15:21
A kuku! No, zal mi Ciebie, Sciano. Bardzo. Nie wiem, co napisac. Ale cieple, dobre mysli w glowie i sercu mam. Ale jakbym Cie zaczela pocieszac, tobys sie dopiero poplakala! Bardzo licze na Trzynastke. A teraz cudna scena z nenufarami - czesc druga, ostatnia. Sciana, fakt, rozczarowalas mnie brakiem ckliwosci. Jestem z tych, co to placza nad ksiazkami, filmami itp. i cierpie na te przypadlosc, od kiedy pamietam. Z 'nobliwego stawiku' Toliboski wyszedl cokolwiek uczerniony. Moze byl to po prostu zdradziecki stawik z bajorem pod powierzchnia, jak to zwykle w zamulonych stawikach bywa. Odzienie, ktore mial na sobie, trudno nazwac frakiem /a moooze?/, bo jest to stroj raczej wieczorowy i glownie czarny /no chyba, ze po wyjsciu ze stawiku/. Jakie 'upokorzenie', jaki 'falsz'? Gdzie, kto, co, kiedy? Zakochany facet wszedl do zamulonego stawiku i narwal wybrance swojego serca narecze nenufarow. A ona cala zaploniona z niewyslowionego szczescia rozgladala sie dyskretnie na boki, czy inni to widzieli. Przeciez nie chodzi o takie dowody, holdy milosci raz na tydzien. Barbarze przydarzyla sie jedna historia, ktora wracala do niej przez cale zycie. Dla mnie sa to tesknoty do konca nienazwane, co to chwilami uwieraja, zyc nie daja, a pragniesz ich, poddajesz sie im, bo czujesz, ze cie uszlachetniaja. Wiecej nic nie wymysle. Sciana masz racje! 'Kazdy widzi, co chce.' Aaa, i wczoraj taka mysl mnie dopadla, byc moze pochopna, byc moze na wyrost: M. Dabrowska napisala ksiazke 'Noce i dnie', zeby J. Antczak mogl ja sfilmowac, a J. Baranska i J. Binczycki - zagrac glowne role. Sciana, tak jak M.C., martwie sie o Ciebie. Bo jestes moja ulubiona Sciana. Przeczytalam UWAZNIE Twoje ostatnie posty. Temat DNO dominuje, bezposrednio i posrednio. Poza tym tryb zycia niezdrowy. Cale szczescie, ze masz w planach podroze. Tylko wiesz, musisz do nich doczekac. Pomysl czasami o bankach mydlanych M.C.
Rikki, dziekuje za info. Tez mnie troche ubawiles. Nie wiem tylko Jagno, czy tym samym. W kazdym razie mrugam do Ciebie lewym oczkiem. Dawno nie pisalas. Masz wakacje rowniez od komp.? Pozdrawiam wszystkich.
Ostatnio edytowano Wt, 26.07.2005 12:58 przez
MarysiaB, łącznie edytowano 3 razy