przez Trzynastka Śr, 11.05.2005 20:44
MC, Amen...
I jeszcze Release, czyli technika wyrzucania przez ramie wszystkiego, co niesie napiecie. Stosuje od lat, ulga, po prostu ulga. Przerazliwie proste i buntuje sie kazdy poczatkowo, ale dziala. Wlasnie do skutku wyrzucasz przez ramie wszystko, co powoduje skurcz niezbyt przyjemny, moze byc zdarzenie, sytuacja pozornie bez wyjscia, dzwiek imienia lub nazwiska. Wyrzucajac powtarzasz, ze to takie samo uczucie, jak wiele innych, przyszlo, odejdzie, po prostu uwalniasz sie od tego na chwile. Dzwiek niektorych imion i zdarzen wymaga wielokrotnego wyrzucania. W ostatnia sobote tak zawziecie wyrzucalam przez ramie z jednej i drugiej strony, ze czlowiek stojacy na czerwonych swiatlach razem ze mna na sasiednim pasie zapytal zdziwiony, co ja robie. "Jak to co, wyrzucam smutki i napiecia z calego tygodnia". Zdazylam przekazac "zdrowaske", ktora sie przy okazji wymawia o tym, ze kazda rzecz to nic takiego, przyszlo i pojdzie. Podziekowal, powiedzial, ze zastosuje, ale w tym tygodniu wystarczy wyrzucac tylko przez jedno ramie. Zebyscie wiedzialy, jak ja kocham to wyrzucanie. Z tymi samymi problemami musze sobie poradzic, ale ten nonszalancki gest wyrzucenia za plecy tak mi pomaga.
Sciana, Ty chyba w tym tygodniu musisz przez obydwa ramiona wyrzucac, tak mi sie wydaje.
A mijanie sie ludzi o cal zaledwie, o milimetry? Ha, madralo, nie byloby "Przeminelo z wiatrem", gdyby wszystko na czas odpowiednio zostalo wypowiedziane.
Mowie Ci, przez ramie, ze stwierdzeniem, ze przyszlo, pojdzie, taki sam fenomen, jak wiele w zyciu jeszcze. Jak juz to zrobisz, przyjdzie rozwiazanie, Ty popatrzysz inaczej, moze przemowisz inaczej. A co ja Ci bede gadac, Pani psycholog, ja liznelam psychologie na kilku seminariach, gdzie zganiano do sali pol roku studentow. Uznano, ze medykowi nie jest potrzebny odpowiedni kontakt z pacjentem.
No i co bedzie z tym soul? Przegon smutki przez ramie, ja Cie prosze. Juz nawet emblemat wstawilam. Jak sie tak dokladniej przyjrzysz, to w tym lustrze powiekszajacym znajdziesz serce. Jak zajrzysz jeszcze wnikliwiej, to w otwartej ksiazce beda imiona ludzi i odpowiednie slowa. No to znajdz, serce i odpowiednie slowa. Ja wczoraj nie umialam odpowiednio miekkich znalezc, powialo chlodem. Dzis sie ucze...Pa!