przez soulinka Pt, 23.01.2009 22:05
Rozelko, wlasnie wspisujac cos w innym temacie, pomyslalam o Tobie i o tym, ze nie piszesz... Nie, zebym sie niecierpliwila... wiem, ze czekac warto, ale ja sie zawsze martwie i nawet jesli 'na zapas' to lepiej tak, niz cos przegapic... To bywa czasem 'upierdliwe' i staram sie samej sobie stawiac jakies tam granice, ale co zrobie, ze - w szczegolnosci to miejsce - budzi szczegolne emocje i jedyne w swoim rodzaju drzenie serca nie tylko ze wzgledu na to, co sie zdarzylo, nie tylko ze wzgledu na historie Ness, ale rowniez ze wzgledu na losy osob, ktore tu 'zostawily swoj slad'...
'Siersciuchy i pierzaki' mnie rozwalily... Wprowadzily nutke usmiechu w Twojego posta - poglaskaj ode mnie zwierzaki. Sama juz nie mam zwierzaka, niestety. A najbardziej zmrozilo w tym co napisalas cos innego...Mimo tego, ze z praktyki dobrze znam powiedzenie 'z rodzina najlepiej na zdjeciu' - mialam cicha nadzieje na to, ze gdy bol strat zelzeje choc troche - ulozycie sobie zbratowa relacje poprawnie, rodzinnie, moze nawet blisko. Z tego co widze - nie bedzie to mozliwe... Choc zawsze plomyk nadziei gdzies sie tli, ze przetrwa to, co dobre, ten dobry duch nie pozwoli wszystkiego zburzyc... W niedziele DASZ RADE, a my tutaj bedziemy o Tobie cieplo myslec i trzymac kciuki, by koszty tego spotkania nie byly zbyt wysokie... Nie daj sie w zaden sposob sprowokowac... nie warto gorzkich slow brac do siebie, bo one zatruwaja i nie pozwalaja isc dalej... A przeciez rzecz w tym, by ten ciezki odcinek drogi przejsc, odzyskac oddech, z czasem spokoj...
I tylko na tesknote lekarstwa brak... Ale wsrod najblizszych na pewno lzej. Przede wszystkim - odpoczywaj - teraz i po niedzieli tez. Na wyjscia wszelakie z domu, chocby na krotki spacer, tez czas przyjdzie, wszystko powolutku.... Czas, czas... Zawsze on potrzebny najbardziej... musi minac...
Jak cytowal kiedys M. 'Ta zima kiedys musi minac'. Coz wiecej dodac...
Sciskam Cie mocno. I wszystkich, ktorzy czytaja, a nie pisza, z roznych powodow.
A takze tych, ktorzy milczacy, a potrzebuja dobrego slowa jakiegos...
Wszystkiego dobrego!!