HYDE PARK

Postprzez Rfechner So, 11.10.2008 16:50

Dzieki Ita ....masz spostrzegawcze oko , Familoki przypominaja mi stara Lodz z filmow.Pozdrawiam
Rfechner

Postprzez Ita. So, 11.10.2008 17:17

Reniu,

lodzkie famuly "graly" m.in. w "Ziemi obiecanej" Andrzeja Wajdy,

a slaskie familoki mozna zobaczyc w wielu filmach Kazimierza Kutza...

ale o familokach, to juz Marysia moglaby wiecej powiedziec...
Ita.

Postprzez duska38 So, 11.10.2008 22:47

Ita!

WIELKI UKŁON w Twoją stronę.... BARDZO Ci dziękuję za przepiękne zdjęcia z mojego miasta. Hmmm... Chyba tak mogę już powiedzieć mieszkając TU bez mała 18 lat. Takiej "kolekcji"... ładnych zakątków (szczególnie tej starej Łodzi) nawet ja sama nie mam.

Jeszcze raz dzięki :))) Duśka
duska38

Postprzez MarysiaB N, 12.10.2008 02:16

A kuku i cze! Niestety, od progu mam dla Was zla wiadomosc - dzisiaj akurat nie pije i nie cmie, ale dobra jest taka, ze do wieczora to jeszcze cho, cho, cho, wiec moge sie rozwinac i poprawic.
Na mile przebudzenie, na niedzielne egzaltacje zostawiam Wam filmik, ktory wlasnie pokazala mi Ola:
http://au.youtube.com/watch?v=hkcE6Vy-e6c
Ide wyczarowac jakies sniadanie, kawe, czy cus, bo poludnie, a u mnie ciagle balagany sobotnio-niedzielne i bablowanie.

Nie doznajac spraw pilnych natloku

Znow odwiesic robocza zbroje

Balagany, balagany blogie
Gdy niczego nie musze, a moge

Balagany sobotnio-niedzielne

Ja to kocham, jak tu stoje
MarysiaB

Postprzez GrejSowa N, 12.10.2008 10:47

Marysiu, dzięki za filmik...

To i ja coś zostawiam...

http://teledyski.onet.pl/10172,3954705,teledyski.html
GrejSowa

Postprzez GrejSowa N, 12.10.2008 11:30

A na takie prawdziwe, życiowe przebudzenie i egzaltacje, to polecam Panią Basię. Wczoraj ją poznałam i od razu mnie ustawiła do pionu. Przyprowadziłam ją tu, ale potem wyprowadziłam, bo tak jakoś sie zawstydziłam...tu relacje z podróży, wystaw, koncertów, recenzje książek, festiwale filmowe...a ja tu z Panią Basią...Ale przez noc przemyślałam sprawę i teraz mi wstyd, że mi wczoraj było wstyd. Życie jakie jest - każdy widzi. Nie żadne tam lelum polelum. No. Jeśli nie Druhny, to ja JA biorę Panią Basię do HalYnki i do wierszenek. I wara mi od Pani Basi! Pani Basia na prezydenta!

Na dobry początek, choć to tak naprawde nie jest początek, dla Ciebie Kangurzyco coś w temacie ćmienia...
http://www.youtube.com/watch?v=fyFP-niT ... re=related

a tu można obejrzeć wsjo...
http://www.klatkab.tivi.pl/
GrejSowa

Postprzez GrejSowa N, 12.10.2008 12:01

A wracając do programu "Mam talent", to mnie uwiódł ten głos, ta dziewczyna, ta piosenka i nie waham się powiedzieć, że zaśpiewała o niebo lepiej niż India Arie...

http://teledyski.onet.pl/10172,4018883,teledyski.html

Zostawiam tekst i znikam...

I am ready for love
Why are you hiding from me
I'd quickly give my freedom
To be held in your captivity

I am ready for love
All of the joy and the pain
And all the time that it takes
Just to stay in your good grace

Lately I've been thinking
Maybe you're not ready for me
Maybe you think I need to learn maturity
They say watch what you ask for
Cause you might receive
But if you ask me tomorrow
I'll say the same thing

I am ready for love
Would you please lend me your ear?
I promise I won't complain
I just need you to acknowledge I am here

If you give me half a chance
I'll prove this to you
I will be patient, kind, faithful and true
To a man who loves music
A man who loves art
Respects the spirit world
And thinks with his heart

I am ready for love
If you'll take me in your hands
I will learn what you teach
And do the best that I can

I am ready for love
Here with an offering of
My voice
My Eyes
My soul
My mind

Tell me what is enough
To prove I am ready for love

I am ready...
GrejSowa

Postprzez Ita. N, 12.10.2008 18:08

Hej, GrejSowo!
Wczoraj, o godz.19:17 dostalam nastepujaca wiadomosc:
„Witaj,

Otrzymujesz ten email ponieważ obserwujesz temat "HYDE PARK" na www.krystynajanda.net.
W tym temacie pojawiła się odpowiedź od Twojej ostatniej wizyty.. Możesz skorzystać
z poniższego odnośnika aby zobaczyć odpowiedzi. Nie dostaniesz więcej powiadomień
dopóki nie odwiedzisz tego tematu.”

Wiec odwiedzilam HP i przeczytalam Twój post jeszcze wczoraj wieczorem ...

Najpierw oslupialam, potem pomyslalam, ze to ktos, kto zna Twój login i haslo zrobil sobie kawal, ale w koncu
dotarlo do mnie, gdzie ja jestem...

ze to jest Hyde Park i każdy może pisac i mowic, co chce !

I jeszcze jedno do mnie dotarlo, ze Ty tu jestes na SWOIM miejscu, jedna z Druhen, a ja tylko GOSC !

Przeciez to, co napisalas wczoraj nie bylo odpowiedzia na moje posty, wiec postanowilam się nie odzywac ...

Dzisiaj jednak wiem, ze wyskoczylas z Pania Basia wcale nie przypadkowo
i ze to była posrednio również dla mnie odpowiedz:

"Życie jakie jest - każdy widzi. Nie żadne tam lelum polelum."

Dziekuje Sowo, ze przypomnialas mi JAKIE JEST ZYCIE i ze HP to nie jest moje miejsce !

Przepraszam, jeśli komus zrobilam przykrosc moja reakcja, ale troche mnie ponioslo...
A jeśli ktos czekal TU na ciag dalszy mojej relacji z podrozy do srodka K-R, to zapraszam
na „Poznan, Poznan,...”

Może tam ja umieszcze ?
Jeszcze nie wiem, kiedy ...
Ita.

Postprzez GrejSowa N, 12.10.2008 19:03

Ita, ja to dopiero zgłupiałam. Zupełnie nie wiem aocochodzi, ale zdaje mi się, że właśnie dostałam w-czapę. Nie wiem za co. Od życia też dostaję w-czapę, i też bardzo często nie wiem za co, tylko że z życia nie da się wyjść, natomiast z forum można. Co za ulga. A co to ja jestem masochistka jakaś? Na cholerę ja w ogóle wyszłam? Przepraszam Druhny, Gości oraz Państwo.

KONIEC
GrejSowa

Postprzez sonia N, 12.10.2008 20:32

Ita ..powiadomienie o odpowiedziach jest usługa ustawiona w profilu uzytkownika forum ... ODPOWIEDZ to jest KOLEJNY POST w temacie a nie odpowiedz dosłowna na Twoj post, po prostu wyłacz sobie z profilu te usługe....zaznacz w pozycji : zawsze powiadamiaj o odpowiedziech NIE i bedzie spokoj .... :)

ps. Sowa trzym sie ...przeciez lubimy rozpierduchy co ne?? jaki KONIEC :!: :?: ...no daj se luz. Cmok w bok.
sonia

Postprzez MarysiaB N, 12.10.2008 22:17

Lomatko! Wstalam, zrobilam dziecku sniadanie i lunch, odpalilam sprzet, hop do HP, przeczytalam i zbaranialam, jakem Kangurzyca. Jeszcze wszystkiego nie ogarniam, nie rozumiem, ale wiem jedno - zaszlo jakies KOSMICZNE NIEPOROZUMIENIE. Druhny, wiecej wiary w czlowieka!
Ita, przeciez Grejs wyraznie napisala: "dla Ciebie Kangurzyco". W ogole sie nie zdziwilam, ze na "dobry poczatek" Ona z Basia akurat do mnie. Od razu odkrylam w pani Basi bratnia dusze, podobna wrazliwosc, no, git majonez i spoko. Pani Basia tak mnie wczoraj postawila do pionu, szczegolnie po Connie i Klaudii, ze nawet zrezygnowalam z nocnego cmienia na dobranoc, tylko od razu lelum polelum.
Ita, wielkie dzieki za wycieczke po Lodzi, czekam TU na czesc dalsza. W zwiazku z jednym zdjeciem planowalam napisac tasiemke. W ogole pasjami lubie ogladac wlasne, osobiste zdjecia. Bo te wygooglowane, rozne obrazki itp., widziane na tym forum czasami ze trzy razy albo i lepiej, nie wspominajac o innych internetowych katach, to (nad)zwyczajne nudy.
Grejs, kurcze, tak szybko po raz drugi chcesz mi podciac skrzydla? Ty nad poziomy wylatuj!
No i na koniec, z czystej ciekawosci zapytam: a to pozegnanie to ktory nr w Twojej slawnej klasyfikacji?
MarysiaB

Postprzez MarysiaB N, 12.10.2008 22:21

Emcia, dziekuje za pomidory! Dla Ciebie skarby Oli:

Obrazek
MarysiaB

Postprzez M.C. N, 12.10.2008 22:36

Aaaaaa PIEKNE! Dziekuje!

W. zapytal mnie czy chce zeby mi opowiedzial o tym jak z jednej rzeczy robi sie wiele. Ja na to ze czemu nie...No i tak to mniej wiecej szlo....
Joseph wygral "sparkle spelling bee". Z pudelka z nagrodami wybral sobie mini skate board. Jak W. to zobaczl to zapytal go "Joseph masz jeszcze jakies skejtbordy?". Joseph na to, ze ma, i ze przyniesie jutro do szkoly. Wtedy Henry to zobaczyl, i przyniosl do szkoly swoje trzy skejtbordy. Wtedy Henry dal W. jedna. Wtedy Colin to zobaczyl, ale Lucas chcial sie z nim zamienic, wiec przyniosl jedna ekstra i sie zamienili. Wtedy Greg zobaczyl skejtbordy Henriego i przyniosl 20 swoich skejtbordow! I one mu wszystkie wypadly z plecaka na lekcji. I pani powiedziala "O SHIT!"

Ja sie z powyzszego usmialam, to wklejam, zaznaczam, ze nie ma ona zadnego zwiazku z poprzednimi wpisami Druhen.

PS Hihi, a nie mowila Albercia, ze jak sie zejdO KanguZyca i Sowusia to jak bumcycdydy zrobi sie rozperduszka!

Itus ja Ciebie bardzo prosze wklejaj dalej okolice Lodzi, czekaMY niecierpliwie.
Sowus, pani Basia jest oczywiscie sasiadkOM Alberci! BUM!

PS No i ide do kuchni. Niedzielny obiad te sprawy. Dobrego rankowieczoru.
M.C.

Postprzez M.C. N, 12.10.2008 22:59

A i jeszcze przypomialo mi sie, ze mam takie pytanie z serii foodie na rozdrozach, hihi. Otoz...bylam ci ja wczoraj na targu i przyuwazylam starszego goscia grzebiacego w skrzynce, ze swiezymi kasztanami (nie kolczastymi tylko takimi jak z Placu Pigalle). No to ja tez do tej skrzynki, i zagaduje goscia jak on te kasztany piecze, na ogniu czy na barbekju. A on, ze owszem na barbeque fajne wychodzO ale trzeba miec garnek z dziurami (?????), i ze latwiej jest ugotowac. A gotuje sie bardzo dlugo az zmiekna i zacznie im pekac skorka. Ugotowalam, zjadlam i czulam sie jakbym byla w Paryzu. Ale moze Druhny lub Panstwo, ewentualnie Goscie znajO jakies inne sposoby na kasztany? Bo u nas sezon...

A te nizej to moje, wczorajsze, po ugotowniu. Slodkawe troche, mniam!
Obrazek
M.C.

Postprzez iwna N, 12.10.2008 23:07

M.C. ....a podajze moze najpierw definicje Druhny, Panstwa i Gosci :) :wink:
iwna

Postprzez An-dora Pn, 13.10.2008 08:27

e, tam, Panstwo!
Tu ja, nie brzoza jeno andora, wpadam, bo tez lubie kasztany jesieniO. A, ze nie mam zwykle cierpliwosci do dlugiego ich przyrzadzania, wiec Emciu, tylko nacinam tylko skorke i na ulamek chwili (no zalezy od ilosci kasztanow, ale nie za dlugo, lepiej sprawdzac) wkladam do mikrofalowki. Skorka odchodzi a kasztany pyyyyyyyyychotka. Smacznego.
Niestety w moich okolicach cosi tego roku maja te kasztany wspollokatorow. No to czasem jest przekaska miesna... brrr
Pozdrowka dla wszystkich. Naprawde piekna mamy jesien.
An-dora

Postprzez Marysia Pn, 13.10.2008 08:41

Ita, chyba coś źle zrozumiałaś. Nie widzę tu żadnych podziałów. Ja raz czuje się tu jako Druhna, raz jako gość, zależy, co mam do powiedzenia, zalezy tez od mojego nastroju. Nieraz chetnie posiedziałabym sobie w szufladzie, a raz pisze głupoty i tez mi z tym dobrze. Głowa do góry. Tu naprawdę jest HP! Podrawiam wszystkich!
Marysia

Postprzez Ita Pn, 13.10.2008 10:56

Witam, to znowu ja ..

Czy ktoras z Druhen czytala post Sowy, który wstawila na HP w sobote wieczorem, a krotko potem wymazala ?
Nie ?
To nie dziwie się, ze Druhny się dziwia !

W tamtym, sobotnim poscie, Sowa podala inny link i nie kierowala go do Kangurzycy, tylko zaproponowala,
zeby Pania Basie „wciagnac” do naszych wierszenek.
Gdy zobaczylam i uslyszalam, co nam Sowa proponuje, poczulam się zniesmaczona,
ale może jestem, pod tym względem, wyjątkiem...

Jeszcze raz przepraszam Druhny za to cale zamieszanie, ale nie ma tego, co by na dobre nie wyszlo...
Przeciez zrobilysmy TU z Sowa prawdziwa rozpieruche ! A co !

Serdecznie pozdrawiam i zapraszam na „Poznan...”.
Tam dzisiaj serwuje „koktajl jesienny”, przy muzyce...
Ita

Postprzez sonia Pn, 13.10.2008 11:09

Ja czytałam i nic w nim niestosownego nie widziałam, a to ze Sowa nie skomentowała fotek, chyba nie przestepstwo...oj Ita poziom Twojego egotyzmu siega zenitu...przeswiadczona o swojej racji, nawet nie uszanujesz prob wyjasnienia nieporozumienia...
sonia

Postprzez vivien Pn, 13.10.2008 11:34

.
Ostatnio edytowano Śr, 05.03.2014 20:45 przez vivien, łącznie edytowano 1 raz
vivien

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne