Co jest? Druhny zapadly w sen jesienny czy jak?
Ja tylko tak wpadam zeby zabrac wierszenku, bo znowu KanguZyca bedzie narzekac, ze cienko z wierszenkami, ne? Hihi. A poza tym to chcialam machnac Druhnie Teremi. Mach, mach!
A po trzecie to chcialam DruhnOm powiedziec, ze troche mi sie kreci w glowie od tych wszystkich filmow. Dorbaldie vertigo filmowe! Oprocz relacji Broni, to owszem, zajrzalam na strone Festiwalu w San Sebastian. I troszku sie zdziwilam, bo o ile filmy z Gdanska to sO dla mnie prawdzie premiery, to te w S.S. juz mi sie obily o uszy. Czyzby to byl festiwal bardziej sympatyzujacy z zachodniO komercjO, hihi, auuuuu.....Jejku, no co? Pobredzic sowie w troczku nie mozna czy jak?
No wiec tak, Tropic Thunder jest teraz u nas w kinach...i jakos mnie na niO nie ciagnie, Ben Stiller....eeee....jakos nie...Z Braci Bloom tez juz widzialam zajawke i tez raczej nie...taki troche Zanussi@Bronka, hihi. O Frozen River juz bylo u nas glosno -laureat 2008 z Sundance Festival, jeszcze nie widzialam, bo u nas tez niestety poslizg z tymi filmami ktore sO naprawde obiecujaco-oskarowe. Hihi, bo przeciez wszyscy wiedzO, ze te festiwale zagraniczne to tylko przygrywka do Oskarow, ne, auuuu, auuuu, auuuuu, hihi.
Wlasnie jestem w polowie "Emotional Arithmetics"-pojawila sie w ubieglym roku w S.S. i u nas w lipcu na Jewish Film Festiwal....Nie wiem czy wypada krytykowac film o ludziach ktorzy przezyli Oswiecim..., bo jestem w polowie i jakos jeszcze mnie ten film nie przekonal, nie wciagnal...Warto go jednak zobaczyc dla Susan Sarandon, Maxa von Sydow, Christophera Pummera. No i dla jesiennych, kanadayjskich pejzazy...A i dla wyscigu z pociagiem!
http://sansebastian.mister-i.com/galeri ... ?id=550169 (Patrz 02.19) Niestety wycieli z niego (wyscigu) glupawkowO koncowke...
W podobnym nastroju (wojna, Oswiecim) jest tez film tegoroczny "The boy in the striped pyjamas". Ksiazka zdecydowanie wciaga....a film...zobaczymy...
Druhny? Jaka bedzie te jesien? Bo ja nic nie widze....