HYDE PARK

Postprzez MarysiaES Śr, 17.09.2008 08:50

znowu balanga? ja cię...
ja się dołanczam do zyczeń Teremi...ona najlepiej wie co komu i kiedy...

Niestety Teremi nie umiem znależć kiedy UD w Malborku :( ...ale juz jestem zaklepana na Bajora...hip, hip huuuuuuraaaaaaaaa.

Co, Druhny zimno? no nie?

I jeszcze dla Sowy moje pamiatki z podróży.

Obrazek
...to z zyrandola ...

Obrazek

....a to z jarmarku....
MarysiaES

Postprzez teremi Śr, 17.09.2008 09:44

Witaj MarysiuEs - a Bajor gdzie? - w Elblągu czy może też jest w Malborku?
no ja nadal terminu koncertu nie znalazłam (UD)

o czym jak o czym ale o powodach do balangi to ja zawsze (prawie, bo pamięć ostatnio zawodzi) pamiętam a poza tym to mam taki super duzy organizer ... Grupy Żywiec, czyli sama rozumiesz, ze w tym układzie mogę pamiętać tylko o balangach
teremi

Postprzez MarysiaES Śr, 17.09.2008 10:24

Teremi, Bajor przyjedzie specjalnie do mnie ....jupppppiiii....nie będę musiała nigdzie wyruszać. A moze zahaczy też o Ciebie,nie wiem...posperaj. W razie co zapraszam podzielę się nim z Tobą.
MarysiaES

Postprzez Bromba Śr, 17.09.2008 10:53

Dzień dobry. Depesza z Gdyni. Jest zimno i pada, tylko siedzieć w kinie. Reżyser Barczyk nie zgłosił swojego filmu na festiwal, co wywołało niezrozumiała dla mnie burzę. A co to Albercia jest? Nie musi się wszędzie pokazywać, co nie? Po obejrzeniu zwiastuna i znajomości dorobku pana ŁB wołami by mnie nie zaciągnął na NIERUCHOMEGO PORUSZYCIELA, bo o tym filmie mowa, ale tym sposobem mówi się dużo o filmie, którego mało kto widział. Bo jak były pokazy prasowe wcześniej, w stolYcy, to zaproszenia były IMIENNE, a listę akceptował sam reżyser. Czili polskie piekiełko ma się dobrze.
Tak zagaduję i zagaduję, żeby przedłużyć moment, w którym należałoby powiedzieć coś o obejrzanych przeze mnie filmach. Cóż, w tym roku ziewam. Zważając, że jeszcze stawiam w ciemno na Senność, można by wysnuć wniosek, że jestem po prostu niewyspana, a nie że filmy nieciekawe... Nic nie poradzę, nudzę się i już. Rozumiem i widzę plusy, choć nie czuję. Ale nie tracę nadziei, dopiero połowa. Dziś Zanussi i Piekorz, zobaczymy, zobaczymy.

Pozdrawiam Was mocno. Serdeczne życzenia dla Kangurów. Ach, gdzie te troczki niezapomniane! Tylko wierszenki i wierszenki, a o życiu Kangurów nic od miesięcy. Hi hi.

Oj, lecę, paaaaaaaa!
Bromba

Postprzez teremi Śr, 17.09.2008 20:30

no to balanga trwa - Reniu wszystkiego naj
teremi

Postprzez GrejSowa Śr, 17.09.2008 21:07

MarysiuB - dalszych lat szczęślYwego wspólnego kangużycia, hihi!!! B&B, tfu, U&U!!! Tak się przejęłam tym Twoim czołganiem, że może niech się na wszelki słuczaj Stary zaloguje na stronie, co? Żeby było komu wklejać, jak Ty padniesz... ;-)

MarysiuES - dzięki wielkie, choć nie wiem, za co ja wiszę, hihi, a na tym drugim zdjęciu to że tak powiem towarzystwo niczego sowie ;-)

Bronia - depesza, jakie piękne słowo!!! Druhna depeszuje ile wlezie, ja tu wogle nie jestem na bieżąco, ale spoko, nadrobię!!!

Reniu - najlepsze urodzinowe uściski!!! Wszystkiego dobrego!!!
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Śr, 17.09.2008 21:20

Dla Starego Kangura, żeby dał w nenufary nura...
Obrazek
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Śr, 17.09.2008 21:21

Dla Reni drzewko z ławeczkO, żeby sowie odpoczęła deczkO
Obrazek
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Śr, 17.09.2008 21:25

No i dla wszystkich Druhen bez okazji...
Obrazek
GrejSowa

Postprzez Rfechner Śr, 17.09.2008 21:33

Renia bardzo , bardzo dziekuje oj jak sie przydala laweczka ! Bo balanga trwa ........ :lol: :lol: :lol: :lol:
Rfechner

Postprzez GrejSowa Śr, 17.09.2008 21:39

No, to leciMY z balangenką, bo chyba jej tu jeszcze nie było...?

Nie mów nic zabawa trwa,
świat się kręci a my z nim
Zdarta płyta gra,
zapomniany dawno hit

Daj mi tę noc tę jedną noc (2x)

W ciepłych domach troski śpią
utrudzone szarym dniem
A tu w dłoni druga dłoń
i nadzieja w szkle

Tak niewiele trzeba nam
żeby bawić się do łez
Kolorowe oczy ścian,
reflektorów deszcz

Zapomnimy jeszcze raz
o tym, że nam było źle
Na to przecież przyjdzie czas
kiedy wstanie dzień

Śpiewa zespół BOLTER
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Śr, 17.09.2008 22:22

Dobra, Druhny, koniec tego dobrego, jeszcze wierszenka nie zginęła, póki MY żyjeMY!!! KanguŻyco, słyszysz...???!!!

Nie mów nic zabawa trwa, [kurna, troche nie rozumiem, zabawa trwa, a szlaban na dziób?]

świat się kręci a my z nim [to znaczy Albercia chciala przed chwYlOM wysiąść, ale jej nie dałam!!! Druhny się nie martwiO! Albercia ma małego kryzysa, ale jej przejdzie...]

Zdarta płyta gra, [no, to jest dla mnie nowość, akurat, bo mnie to zdarta płyta na ogół nie gra, a DruhnOM...? Może Pan Fizyk podejdzie do tablYcy na kredę i mnie wytłOMaczy...]

zapomniany dawno hit [bzdura, prawdziwy hit pamięta się zawsze, co ne, Druhny???!!! KONKURS!!! Co jest ulubionym hitem HalYnki?!]

Daj mi tę noc tę jedną noc (2x) [no, widać gołym oczodołem, że facet to pisał - noc jedną, ale kurna razy DWA!!!]

W ciepłych domach troski śpią [o, wlaśnie, a propos ciepłego domu, to jutro przychodzO do naSZ irlandcy fachowcy i będO serwisowac system ogrzewania, także może mnie trochę nie być...niby nic, a tak to si zaczęło...Druhny pamiętajO...?]

utrudzone szarym dniem [Druhny, ja, Sowa, utrudzona szarym dniem, wywróciłam się dzisiaj na prostej drodze i stukłam oba kolana, wkleić?]

A tu w dłoni druga dłoń [aha, Druhny, KONKURS, czyja jest druga dłoń?]

i nadzieja w szkle [bożesz mój kochany, toż bez tej nadziei to nie wiem...]

Daj mi tę noc tę jedną noc (2x) [no, to według mnie juz dwa razy po dwa razy...czyli razem cztery, ale może się mylę...]

Tak niewiele trzeba nam [no, nie wiem jak DruhnOM, ale mnie to naprawde wystarczy troche nadziei i już, hi hi...no może być OSTATECZNIE we szkle...]

żeby bawić się do łez [czy Druhny się kiedyś bawiły do łez, a konkretnie zsikały?]

Kolorowe oczy ścian, [aha, jedno brązowe, jedno zielone, wkleić?]

reflektorów deszcz [ale w sensie, że te oczy...? Eeee tam zaraz deszcz, taki sowie szałerek...]

Zapomnimy jeszcze raz [jeszcze raz...? Albercia mówi, że ona już nie pamięta, o czym zapomniała...]

o tym, że nam było źle [Druhny, to jest wasza chwYla prawdy...wielkimY krokaMY zbliża się koniec roku, niektórym to się już zbliżył w sierpniu, ale przez grzeczność nie będe wytykać piórem, Bronia, więc tylko delYkatnie zapytam, czy Druhnom było kiedyś ze mNOM źle?! Odpowiedź uzasadnij!]

Na to przecież przyjdzie czas [Teremi, i tu jest dla Druhny wyzwanie, bo była kEdyś taka piosenka "Przyjdzie na to czas...", ok?]

kiedy wstanie dzień [to przyjdO fachowcy, luuuudzieeee!!!!!!!!!!!! NIECH DZIEŃ NIE WSTAJE!!!!!!!!!!!!]

Daj mi tę noc tę jedną noc (2x) [to już będzie jakieś trzy razy po dwa razy, co ne, Gocha? No, to ja wysiadam...]

Śpiewa zespół BOLTER + [Sowa, zmachałam się tym śpiewaniem wespół zespół...]
GrejSowa

Postprzez Rfechner Śr, 17.09.2008 22:45

no nie Sowus , tys cudowna kobieta ...balangusia wierszowanka no przy zyciu mnie trzyma ....... :lol: :lol: :lol: super

zdarta plyta gra ( zdarte to ja mam grdlo ,od tego spiewania ...)...
..daj mi te noc ....( a ile to nocy przez 36 lat )..bo tyle nam stuknelo razem z moimi urodzinami)) :lol: :lol: :lol:
Rfechner

Postprzez GrejSowa Śr, 17.09.2008 22:54

GrejSowa

Postprzez MarysiaB Cz, 18.09.2008 00:37

Bardzo dziekuje za pamiec i zyczenia.
Ooooj, cus mi sie chyba z glowa stalo... cus gorszego niz normalnie. Pamietaj, Grejs, nigdy nie mieszaj Baileysa z bialym winem. Ale komu ja to mowie... Przeciez Ty to wszystko wiesz. No, balange wczoraj mialam ze Starym. Ooooj, dobry dzien... Roze na przebudzenie, alkohole i slodkosci na noc, to lubie... Cdn, bo przed nami ekskluzywny wyjazd na zadupie. 20 lat pozycia z Kangurem, a ciagle mnie zaskakuje, rozsmiesza, wzrusza ... Jak wczoraj na kanapce. I ciagle lubie z Nim pogadac, nie, nie to, ze sie zgadzamy, bo czasami wrecz przeciwnie, mozna powiedziec. Bo On taki bardziej konkretny, techniczny jest. Ile razy wkurzyl mnie tym swoim czarno-bialym widzeniem swiata i brakiem watpliwosci! Choc czasami, przyznaje, postawil tez do pionu... A z drugiej strony, to dosc niepowazny jest. Wczoraj karmi rybki – swoje pupilki, siedze obok i slysze taki tekst (do siebie? do mnie? do nich?): „Rybki mnie lubia. Nie dlatego, ze je karmie, tylko za to, jaki jestem. Tylko czerwona mnie nienawidzi, nie wiem dlaczego”. Ja te Jego przemyslenia zaczne w koncu spisywac, jak bumcy-dydy. Aaa, i mozna na Niego liczyc. Przejmuje sie moimi sprawami, historiami zdrowotnymi itp., czesto bardziej niz ja sama. Chwilami szaaalu mozna dostac. Bo co w koncu, kurcze blade, dorosla jestem i wiem, co robie, chyba.
Koncze czytac „Autobiografie” J. Twardowskiego. Przez oba tomy przewija sie mysl, ze w naszym zyciu nie ma przypadkowych spotkan, ze Bog stawia na naszej drodze ludzi w jakims konkretnym celu, co czesto widzimy, rozumiemy dopiero po latach. Przyleciala do mnie Biedrona (fajnie brzmi, nie? :)), z ktora nie widzialam sie, nie rozmawialam przez 19 lat. Pojechalysmy na ostatnie zakupy, poszlysmy na kawe. Biedrona, miedzy jednym lykiem a drugim: „Wiesz, nie zazdroszcze ci w zyciu ani (tu krotka wyliczanka), ani... tylko jednego...” ??? „Meza”. Biedrona wrocila do siebie ponad miesiac temu. Ale ja od razu, juz wtedy, w tej kawiarni, wiedzialam, ze przyleciala po to, zeby mi to powiedziec.

Jeszcze raz dziekuje.
MarysiaB

Postprzez MarysiaB Cz, 18.09.2008 01:40

Grejs, po Twoim poscie o 'fototroczkach' z nadchodzacych wakacji, postanowilam, poki co, przejrzec w koncu zdjecia z tych, ktore odbyly sie jakies 9 - 10 miesiecy temu. (Ale ten czas pedaluje, nie? Koszmar. Choc moze nie zawsze...) Nie mam co prawda srok, ale sa na nich inne ptaszeta i stworzenia. No to lece:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MarysiaB

Postprzez anya_anya Cz, 18.09.2008 01:44

Czesc Marysiu,
macham lapka z zyczeniami i pozdrowieniami!
Pi
anya_anya

Postprzez MarysiaB Cz, 18.09.2008 01:47

Bardzo dziekuje i serdecznie pozdrawiam.
Aniu, jakby co, jakbys wybierala sie w moje strony, to pamietaj, ze odbiore Cie z lotniska. :)
MarysiaB

Postprzez Ściana Cz, 18.09.2008 09:58

Macham! Widac mnie? Przesylam specjalne pozdrowienia dla Reni, Kangurow oraz Soni!!!

A na deser....ta, jak jej tam.....wiersze.......nka

Nie mów nic zabawa trwa, [kurna, troche nie rozumiem, zabawa trwa, a szlaban na dziób?] /jaki szlaban na dziob? Sowus! Szlaban to jest na emocje, a nie na dziob .... no chyba ze Albercia to ma emocje w dziobie, no!/

świat się kręci a my z nim [to znaczy Albercia chciala przed chwYlOM wysiąść, ale jej nie dałam!!! Druhny się nie martwiO! Albercia ma małego kryzysa, ale jej przejdzie...] /na kryzysA to polecam Alberci porzadek w szafie, porzadek w szafie daje poczucie bezpieczenstwa. Wkleic DruhnOM mojOM szafe oraz okoliczne szuflady. Mucha nie siada. PS Mucha, kuzynka Alberty, czek/

Zdarta płyta gra, [no, to jest dla mnie nowość, akurat, bo mnie to zdarta płyta na ogół nie gra, a DruhnOM...? Może Pan Fizyk podejdzie do tablYcy na kredę i mnie wytłOMaczy...] /Pan Fizyk nie podejdzie, wlasnie odbiera Nagrode Kredensu za wynalezienie zdartej pyty z nagraniem glosu Alberci, tu cytuje „powiedz mi jak mnie kochasz”. Ale ta Albercia durna, zeby takie gUpie pytania zadawac facetowi/

zapomniany dawno hit [bzdura, prawdziwy hit pamięta się zawsze, co ne, Druhny???!!! KONKURS!!! Co jest ulubionym hitem HalYnki?!] /hmmmm.....a co to ja Bronka jestem, zeby depesze slac z Archiwum?! PS Bronia, szczekaMY na kolejne depesze z Gdyni. Jak Zanussi z DodOM (hi hi), Piekorz, Lazarkiewicz, Szumowska, Adamik, Rosa, Skolimowski? Bronia, pobudka, nie spij, tylko depeszuj, bo narod szczeka/

Daj mi tę noc tę jedną noc (2x) [no, widać gołym oczodołem, że facet to pisał - noc jedną, ale kurna razy DWA!!!] /Sowus, a co Ciebie przeciwko chlopom wygina? Przeciwko chlopom nic nie mamy, nie? Niech se zyja! (2x)/

W ciepłych domach troski śpią [o, wlaśnie, a propos ciepłego domu, to jutro przychodzO do naSZ irlandcy fachowcy i będO serwisowac system ogrzewania, także może mnie trochę nie być...niby nic, a tak to si zaczęło...Druhny pamiętajO...?] /niby nic, zwyczajne pa pa pa. Sowus, pamietaj, zeby na wejsciu nieomal zemdlec, hi hi. Albercia wlasnie demonstruje HobbitOM jak „nieomal zemdlec”/

utrudzone szarym dniem [Druhny, ja, Sowa, utrudzona szarym dniem, wywróciłam się dzisiaj na prostej drodze i stukłam oba kolana, wkleić?] /dawaj, Sowus, SHOW TIME BABY!/

A tu w dłoni druga dłoń [aha, Druhny, KONKURS, czyja jest druga dłoń?] /kuzynki Alberty?/

i nadzieja w szkle [bożesz mój kochany, toż bez tej nadziei to nie wiem...] /bez nadziei w szkle, to byloby jeno szklo...ostaloby sie jeno szklo, a wlasciwie dno/

Daj mi tę noc tę jedną noc (2x) [no, to według mnie juz dwa razy po dwa razy...czyli razem cztery, ale może się mylę...] /Sowus, jakby Ci to powiedziec? Nie chodzi o jedna, czy dwie, tylko o „chec dawania”, BUM!/

Tak niewiele trzeba nam [no, nie wiem jak DruhnOM, ale mnie to naprawde wystarczy troche nadziei i już, hi hi...no może być OSTATECZNIE we szkle...] /a mnie trzeba niewiele – niech zyjOM wierszenki oraz porzadki w szafie/

żeby bawić się do łez [czy Druhny się kiedyś bawiły do łez, a konkretnie zsikały?] /niech zyjOM rowniez pampersy!/

Kolorowe oczy ścian, [aha, jedno brązowe, jedno zielone, wkleić?] /nie, podziekujemy! MozeMY wkleic oczy Alberci! To co? Wkleic?/

reflektorów deszcz [ale w sensie, że te oczy...? Eeee tam zaraz deszcz, taki sowie szałerek...] /Super Trouper beams are gonna blind me....tra la la/

Zapomnimy jeszcze raz [jeszcze raz...? Albercia mówi, że ona już nie pamięta, o czym zapomniała...] /skoro zapomniala, to na cholerkunie ma pamietac?/

o tym, że nam było źle [Druhny, to jest wasza chwYla prawdy...wielkimY krokaMY zbliża się koniec roku, niektórym to się już zbliżył w sierpniu, ale przez grzeczność nie będe wytykać piórem, Bronia, więc tylko delYkatnie zapytam, czy Druhnom było kiedyś ze mNOM źle?! Odpowiedź uzasadnij!] /hi hi....mnie to bylo gorzej, co wygralam? No co? Pozartowac nie mozna? Czy to trzeba tak wszystko na sprzedaz? Co to ja jestem egzaltowana Albercia? PS Sowus, bez Ciebie to byloby DNO, NO! Dna nie bede wklejac, szkoda zycia na --pi--, ne?/

Na to przecież przyjdzie czas [Teremi, i tu jest dla Druhny wyzwanie, bo była kEdyś taka piosenka "Przyjdzie na to czas...", ok?] /prosze bardzo http://www.youtube.com/watch?v=hugHlhmnI1M slowa: Kaziu Winkler, muzyka Wladek Szpilman, wykonanie: Viola Villas Aha!/

kiedy wstanie dzień [to przyjdO fachowcy, luuuudzieeee!!!!!!!!!!!! NIECH DZIEŃ NIE WSTAJE!!!!!!!!!!!!] /Sowus, i co? Szafla nocna zadrzala?/

Daj mi tę noc tę jedną noc (2x) [to już będzie jakieś trzy razy po dwa razy, co ne, Gocha? No, to ja wysiadam...] /najwazniejsze, zeby sie zabezpieczyc. Puenta dla mlodziezy! PS Jasne, ze wierszenki uczOM, co sie dziwisz?/

Śpiewa zespół BOLTER + [Sowa, zmachałam się tym śpiewaniem wespół zespół...] + /Sciana, tak tylko wpadalam, bo sie stesknilam za slowem/
Ściana

Postprzez GrejSowa Cz, 18.09.2008 10:52

Cze, widać mnie? Bo nie macham, nie mam siły. Poszłam bardzo późno spać, wstać trzeba było wcześnie, jestem nieprzytomna, stłuczone kolana mnie bolOM, ale juz po wszystkim chociaż. Trwało to jakieś półtorej godziny. Powiem DruhnOM, że fachowcy polscy do irlandzkich się nie umywajO. Przyszedł punktualnie o 8.30, aż dziw, że nie zakukał. Miał specjalną ochronną płachtę wielkości całego pokoju, miał rękawiczki i specjalny odkurzacz. Nie zostawił grama pyłku ani brudu, dorbaldie nie ma o czym pisać, Druhny, nie było przebojów. I na dodatek był młody, przystojny i czysty, nie chciał kawy ani herbaty ani nic zimnego, nie chciał dzwonić ani korzystać z toalety. Dziwiłam się tylko, dlaczego zamyka za sobą drzwi za każdym razem jak zjeżdza po kolejne rzeczy, bo tu nie ma klamek, tylko zatrzaskowe zamki. No, to ja za każdym razem myk i mu uchylałam, aż za którymś razem zauważyłam, że one sie i tak otwierają, bo zamek nie działa. Myślałam, że umrę ze strachu, że mógł mnie w nocy ktoś ukraść, więc delYkatnie nadmieniłam o tym zamku, bo fachowiec jest od wszystkiego, full service, a on spokojnie na to, że tu jest taki przycisk, zeby odblokowac zamek, co on własnie był zrobił, zebym ja nie musiała się za każdym razem fatygować. No ludzieeee...a ja rano specjalnie wstałam wczesniej, pół rolki worków czarnych zużyłam, pocięłam i pokleiłam taśmą, żeby zabezpieczyć jasną wykładzinę, bo w sklepie nie moglam znaleźć ogrodowej folii, i to wszystko na darmo. No, ale co sowie pogadałam, to moje, takie tam polsko-irlandzkie rozmowy przy kominku, hihi...dokończyMY następnym razem (sprawa wejścia Polski do strefy Euro), bo okazało się, że jakiś szałer mikser też należy wymienić. Może wtedy będOM przeboje...?

Ścianuś, porządek w szafie? Sie uśmiałam, bo ja mam ze sową trzy rzeczy na krzyż na dwie szafy, i na dodatek przez mojOM gUpote podarły mi się ostatnio w pralce dwie rzeczy, czyli jak łatwo obliczyć została mi rzecz jedna, hihi...dobrze, ze wczoraj spodni nie straciłam na asfalcie.

Kangurzyco, pamiętam kEdyś w TVN chyba był taki program "Wzruszyła mnie twoja historia". No.
Dzięki za wspomnieniowe fotki i dobrego urlopu!!!

Pozdrawiam, Druhny, trzymajta się i nie dajta. U naSZ pogoda cudna i ma być taka przez tydzień. Piękna, złota irlandzka jesień. Może gdzieś wyskoczę w przerwie i coś pstryknę.

Nara.
GrejSowa

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne