HYDE PARK

Postprzez Monika24 Wt, 26.08.2008 12:42

Sowa, a bedziesz na poludniu Irlandii? Bo jesli, to na kawe zapraszam :D W County Cork polecam mniejsze, portowe miasteczka, piekne KINSALE, urocze COBH, plaze w CROSSHAVEN. Pozdrawiam wszystkich :)
Monika24

Postprzez Maga Wt, 26.08.2008 13:58

Witam HP! Dzisiaj pikczurenka pt. Wakacje 2008r.

Obrazek

Widok ze schroniska Szrenica - idziemy na Twarożnik
Ostatnio edytowano Śr, 27.08.2008 07:07 przez Maga, łącznie edytowano 1 raz
Maga

Postprzez Maga Wt, 26.08.2008 14:11

Obrazek
Matik na barana

Obrazek
c.d. Szrenicy
Ostatnio edytowano Śr, 27.08.2008 07:16 przez Maga, łącznie edytowano 2 razy
Maga

Postprzez Maga Wt, 26.08.2008 14:15

Obrazek

Obrazek

PRZESTRZEŃ - tego mi trzeba było!
Ostatnio edytowano Śr, 27.08.2008 07:19 przez Maga, łącznie edytowano 1 raz
Maga

Postprzez Maga Wt, 26.08.2008 14:17

Obrazek

Lubimy tarzać się w trawie:) Przełęcz pod Śnieżką
Ostatnio edytowano Śr, 27.08.2008 07:20 przez Maga, łącznie edytowano 1 raz
Maga

Postprzez Maga Wt, 26.08.2008 14:19

Obrazek

Wiało jak cholera, ale za to jakie widoki!
Informuję, że Matiego też kręcą góry:) Za nami widoczna Śnieżka a my w drodze do schroniska Samotnia.
Ostatnio edytowano Śr, 27.08.2008 07:22 przez Maga, łącznie edytowano 1 raz
Maga

Postprzez Maga Wt, 26.08.2008 14:21

Obrazek

ściskając w ręku...
Ostatnio edytowano Śr, 27.08.2008 07:24 przez Maga, łącznie edytowano 1 raz
Maga

Postprzez Maga Wt, 26.08.2008 14:23

Obrazek

dziwnie spokojny... ta mina mówi: przyczajony tygrys, ukryty smok:)
Ostatnio edytowano Śr, 27.08.2008 07:26 przez Maga, łącznie edytowano 1 raz
Maga

Postprzez Maga Wt, 26.08.2008 14:25

Obrazek

słońce.przestrzeń.lato.wolność.
Leżymy sobie z Mateo u podnóża kompleksu skoczni narciarskich w Harrachovie - malownicza, cicha, senna miejscowość. Polecam rozsiąść się w wygodnym fotelu w jednej z licznych tutaj kafejek, zamówić sobie filiżankę kawy, wystawić się na słonko z widokiem na góry a w ręku dobra książka. Cudnie! Gapienie się na otaczającą zieleń też powoduje odreagowanie;)
Ostatnio edytowano Śr, 27.08.2008 07:28 przez Maga, łącznie edytowano 1 raz
Maga

Postprzez Maga Wt, 26.08.2008 14:27

Obrazek

Matik trochę onieśmielony, bo pierwszy raz widział takiego dużego "piesiu"
Ostatnio edytowano Śr, 27.08.2008 07:30 przez Maga, łącznie edytowano 1 raz
Maga

Postprzez Małgosia Sz Wt, 26.08.2008 15:13

Ooooo jaki boooski Mateo!
Małgosia Sz

Postprzez Rfechner Wt, 26.08.2008 18:17

Maga .....cudnosci w twoich fotkach ! Szczesliwa rodzinka ! Pozdrawiam wszystkich!
Rfechner

Postprzez GrejSowa Wt, 26.08.2008 18:52

Cze, Druhny, a ja mam dzisiaj gorszy dzień, bo życie to falowanie i spadanie, co ne? I tylko te kciuki mnie trzymają...

Maciejko - ta nowoczesność w domu i zagrodzie to pikuś dla mnie, stoję przed czymś dużo trudniejszym i jak to pokonam, to dopiero powiem sowie i Wam, że jestem dzielna.

Marysiu - masz rację, Dublin jest spokojny i dlatego mi tu dobrze, mimo różnych jeszcze zakrętów, labiryntów, den i takich tam... Chwilami mi się zdaje, jakby myślał i czuł to, co ja, wiedział, czego mi trzeba i starał mi się to dać...wręcz otoczyć mnie opieką...

Moniko - zaproszenie przyjęte, dziękuję bardzo! Co mam nie być?! Robimy spotkanie forumowe i tyle! Może jeszcze dominikę77 uda się namówić? Dam znać w odpowiednim czasie na pewno! Ponownie dopraszam się zdjęć, czyli jak my tu mówimy "pikczurenek" z Corka, hihi...a kawa, ma sie rozumieć, będzie po Irlandzku...? ;-) Pozdrawiam Cie!!!

Maga - dzięki za urokliwe zdjęcia! Ja w Karkonoszach zawsze bylam w zimie, wiec tym bardziej dziekuję! Przypomniała mi się moja wspinaczka na Śnieżkę, warunki były takie, że lepiej nie mówić, zero ludzi, tylko dwoje wariatów, dobrze, że zdążyliśmy zejść przed zamknięciem wyciągu, hihi...
A Mateo przystojnieje w oczodołach po prostu, hihi...

Pozdrawiam wsje Druhny i macham jak oszalała! Teremi, Reniu, dzięki za miłe słowa!

Gocha - czy mi się zdaję, że Druhna coraz bardziej chce do mnie przyjechać...? ;-)

A na koniec jeszcze raz Druhny odsyłam do linków z kamerkami w Dun Laoghaire, bo w dzień to jest dopiero wrażenie, zwlaszcza, ze obraz jest właściwie na żywo, bo odświeża się co sekunda, a to rzadkość!

Pa!

http://www.dlharbour.ie/webcam/dlh1.php
http://www.dlharbour.ie/webcam/dlh2.php
http://www.dlharbour.ie/webcam/dlh3.php
GrejSowa

Postprzez M.C. Wt, 26.08.2008 19:26

Cze Druhny! Ufffff....dzien troszku pokrecony. Hihi, no to wykrercilam z niego wierszenku.

"Z Cyganami w świat"(LITEROWKA! Mialo byz z DRUHNAMY w swiat. A swiat jako tez swir, hihi. Glupawka, no co ja moge, ze mnie swiat smieszy...)

Gdy wyruszam w świat(to wiadomo co....NO! Paszport, pieniadze, bilet!)

wiosną pachnie wiatr(tak jest! Australijska wiosna za pasem, tfu psem Fiora. Kangurzyco! HOP HOP! Jestes tam?)

ptaki krążą wokół gniazd(Sowusia krazy wokol latarni! Sowus! Piekne miejsca, ale kochana, nastepnym razem to przegon prosze Albercie az po samO latarnie!)

gdy wyruszam w świat(to ciagniemy z sobO caly bagaz, i prosze sie ze mnO nie spierac, ze jest inaczej! BUM!)

czy to świt czy zmierzch(ani swit ani zmierzch jeno przedpoludnie, czili przerwa na herbate.)

droga woła mnie(Maga! Dzieki za wakacenke! Cudne zdjecia z Mateo! Te z tarzania na lace proponuje na konkurs World Photo.)

nie żałuje niebo gwiazd(hihi, a co na to ksiezyc?)

gdy wyruszam z Cyganami w świat!(Teremi, czy juz sie tabor zameldowal pod Druhny oknami?)

Nie wiem kiedy znów zobaczysz mnie(to co? Szczyt numer cztery w Irlandii? Zaklepywac bilety? Hihi...)

może kiedyś wrócę może nie(powrocisz tuuuuu gdzie kredensowy brzeg, tra la la....)

kto cygańską duszę ma(O! Jak Albercia sie wyrywa do odpowiedzi! Az kuzynki pospadaly!)

tego coś po świecie gna(to moze Druhny podrozniczki sie wypowiedzO bo ja zdecydowanie w najblizszym czasie nigdzie nie wyjezdzam, kur...znaczi si kurnaola, hihi)

kto cygańską duszę ma(dusze jak dusze, ale cyganskie cialo to dopiero obciach!)

tak jak ja(robcie wszyscy? Druhny majO ochote na nastepne podchody?)

Gdy wyruszam w świat(tera tak....mam pytanie. Hihihi...ile jest rodzajow swiatow? Dobre Emcia! Dobre!)

las otula mgła(CLASSIC! Sowus czy w Irlandii jest mgla? Jak jest to wklejaj!)

gubi rosę polny kwiat(a co on taki roztrzepany zeby rose gubic? Rosa na wage zlota! BUM!)

gdy wyruszam w świat(to pisze wierszenke pozegnanenke. Ament!)

słońce w biały dzień(zeby bylo ciekawiej to proponuje slonce w czarny dzien, czili zacmienie. Sowus nie obraz sie ale ja wole twoje fotki od tych zmiennych widokow z przystani)

nie odnajdzie mnie(zaden Hobbitu, powiedzial Maszmun i poszedl rozpracowywac trase kolejnej podrozy)

wiatr zaciera każdy ślad(TAK JEST! Czili erozja! Luuuudzie! Druhny podrozniczki slyszalu, ze slynny luk w Utah sie rozpadl?! Serio!)

gdy wyruszam z Cyganami w świat!(to troche to trwa, hihi, Teremi, co tu robiO te powtorki?)

Nie wiem kiedy znów zobaczysz mnie(wojezu, ta po powrocie, ne?)

może w innej już zakocham się(a niech mu idzie na zdrowie to kochanie! Barcelona RAZ!)

Kto cygańskie serce ma(prosze bardzo o scharakteryzowanie cyganskiego serca. Moze byc w punktach.)

tego coś po świecie gna(troche nie na temat gonitwy ale chcialam powiedziec Sowusi, ze na tym pierwszym zdjeciu przystani Don Lery to maMY wypisz wymaluj zatoke San Francisko bez mostow. Druhna Scianu, lub Uciecha potwierdzO! PS Sowus ja wyczytala, ze tam jest ZAJEBISTY targ! W The Peoples Park, czy jakos tak, tuz przy przystani!)

Kto cygańskie serce ma(baron?)

tak jak ja(ja to sie przygotowuje do pierwszego dnia szkoly. Maciejko! To juz jutro...Oj bedzie sie dzialo....)

(śpiewał Maciej Kossowski)+(Emcia, Teremi, wierszenka zbawienna na dzisiaj, uffff...)

na specjalne życzenie - tekst odrobinę docięłam(hihi, Teremi, to ile tam bylo powtorek w oryginale skoro po docieciu jeszcze tyle zostalo? Auuuuu.... No zartuje przeciez!)

Dobrego Druhny! Zdecydowanie!
M.C.

Postprzez GrejSowa Wt, 26.08.2008 21:46

To ja, prosze nie regulować wierszenki, hihi...

"Z Cyganami w świat"(LITEROWKA! Mialo byz z DRUHNAMY w swiat. A swiat jako tez swir, hihi. Glupawka, no co ja moge, ze mnie swiat smieszy...) [kEdyś taka piosenka nawet była..."Śmieszny jest ten świat", a może coś pokręciłam...]

Gdy wyruszam w świat(to wiadomo co....NO! Paszport, pieniadze, bilet!) [i aviomarin!!!]

wiosną pachnie wiatr(tak jest! Australijska wiosna za pasem, tfu psem Fiora. Kangurzyco! HOP HOP! Jestes tam?) [Kangurzyca trzepie bledzik, hihi...wiosenne porządki, te sprawy...]

ptaki krążą wokół gniazd(Sowusia krazy wokol latarni! Sowus! Piekne miejsca, ale kochana, nastepnym razem to przegon prosze Albercie az po samO latarnie!) [to sie nawet da zrobić, bo w tym tygodniu mam tam jeszcze być, a jak zobaczylam dzisiaj prognoze pogody na najbliższe dni, to padłam. Od jutra co najmniej do niedzieli nie ma deszczu i dużo słońca, czyli pogoda jak Irlandzki drut, hihi]

gdy wyruszam w świat(to ciagniemy z sobO caly bagaz, i prosze sie ze mnO nie spierac, ze jest inaczej! BUM!) [a jak wyrusza Sowusia, to ciągnie jeszcze ze sowO nadbagaż, BUM!]

czy to świt czy zmierzch(ani swit ani zmierzch jeno przedpoludnie, czili przerwa na herbate.) [wkleić!]

droga woła mnie(Maga! Dzieki za wakacenke! Cudne zdjecia z Mateo! Te z tarzania na lace proponuje na konkurs World Photo.) [aha, kategoria: TARZANIE]

nie żałuje niebo gwiazd(hihi, a co na to ksiezyc?) [halo, księżyc, copy!!!]

gdy wyruszam z Cyganami w świat!(Teremi, czy juz sie tabor zameldowal pod Druhny oknami?) [przybyli Cyganie pod okienko, hihi]

Nie wiem kiedy znów zobaczysz mnie(to co? Szczyt numer cztery w Irlandii? Zaklepywac bilety? Hihi...) [Już za chwYleczkę, już za momencik...]

może kiedyś wrócę może nie(powrocisz tuuuuu gdzie kredensowy brzeg, tra la la....) [zamknij świat na klucz, wróć do mnie, tra la la laaaa.....buuuuuu]

kto cygańską duszę ma(O! Jak Albercia sie wyrywa do odpowiedzi! Az kuzynki pospadaly!) [Jak raz wie???!!! Hi hi...Ktoś jej to MUSIAL powiedzieć!!!!!!!!!!]

tego coś po świecie gna(to moze Druhny podrozniczki sie wypowiedzO bo ja zdecydowanie w najblizszym czasie nigdzie nie wyjezdzam, kur...znaczi si kurnaola, hihi) [jak to, a te bYlety zaklepane...?]

kto cygańską duszę ma(dusze jak dusze, ale cyganskie cialo to dopiero obciach!) [Emciu, Druhna pociągnie temat, co...?]

tak jak ja(robcie wszyscy? Druhny majO ochote na nastepne podchody?) [widzę, że Druhna nieźle się rozkręcila na tych podchodach...przepraszam, gdzie jest mój zielony balonik?]

Gdy wyruszam w świat(tera tak....mam pytanie. Hihihi...ile jest rodzajow swiatow? Dobre Emcia! Dobre!) [to pytanie to ja już zostawiam dla Ścianusi, Hobbitu poszły nadmuchać podium, hihi...]

las otula mgła(CLASSIC! Sowus czy w Irlandii jest mgla? Jak jest to wklejaj!) [toż pewno, że jest i to jaka piękna!!! zaraz, zaraz, gdzie ja mam mgłę...]

gubi rosę polny kwiat(a co on taki roztrzepany zeby rose gubic? Rosa na wage zlota! BUM!) [czy to jest ogłoszenie...?]

gdy wyruszam w świat(to pisze wierszenke pozegnanenke. Ament!) [Emciu, a może chcesz pożegnalnOM w-czapę...?]

słońce w biały dzień(zeby bylo ciekawiej to proponuje slonce w czarny dzien, czili zacmienie. Sowus nie obraz sie ale ja wole twoje fotki od tych zmiennych widokow z przystani) [a mnie sie tam podoba jak się fotki ruszajO, hihi...ech, panie, jak to wszystko do przodu poszło...]

nie odnajdzie mnie(zaden Hobbitu, powiedzial Maszmun i poszedl rozpracowywac trase kolejnej podrozy) [aż się nakrył mapO, hihi...]

wiatr zaciera każdy ślad(TAK JEST! Czili erozja! Luuuudzie! Druhny podrozniczki slyszalu, ze slynny luk w Utah sie rozpadl?! Serio!) [o matko, i co tera bedzie? przez co ja będę telewYzor wyrzucać...?]

gdy wyruszam z Cyganami w świat!(to troche to trwa, hihi, Teremi, co tu robiO te powtorki?) [no, bo moze to jest kolejna wyprawa z Cyganami, inna, nowa, co się Druhna czepia?]

Nie wiem kiedy znów zobaczysz mnie(wojezu, ta po powrocie, ne?) ["wojezu"...? womatko...]

może w innej już zakocham się(a niech mu idzie na zdrowie to kochanie! Barcelona RAZ!) [i co, przyjęła si, czy si odbiła...? a może wyszła bokiem...?]

Kto cygańskie serce ma(prosze bardzo o scharakteryzowanie cyganskiego serca. Moze byc w punktach.) [Teremi, Druhna najwyraźniej jest proszona do tablicy na cygańskO kredę...]

tego coś po świecie gna(troche nie na temat gonitwy ale chcialam powiedziec Sowusi, ze na tym pierwszym zdjeciu przystani Don Lery to maMY wypisz wymaluj zatoke San Francisko bez mostow. Druhna Scianu, lub Uciecha potwierdzO! PS Sowus ja wyczytala, ze tam jest ZAJEBISTY targ! W The Peoples Park, czy jakos tak, tuz przy przystani!) [Emciu, może Druhna nie uwierzy, ale ja dorbaldie wiedziałam, ze Druhna to powie z tO zatokO...A People's Park jest dokładnie obok celu mojej wyprawy i to był WOGLE punkt rozpoznawczy, no, to musze si wybrać w niedzielę, znaczy si...A oto co tam można kupić http://www.dunlaoire.com/sundaymarket.html ]

Kto cygańskie serce ma(baron?) [Edzia Górniak na ten przykład...]

tak jak ja(ja to sie przygotowuje do pierwszego dnia szkoly. Maciejko! To juz jutro...Oj bedzie sie dzialo....) [u naSZ szkoła zaczęła się wczoraj...ulice pełne umundurowanej dzieciarni, wkleić?]

(śpiewał Maciej Kossowski)+(Emcia, Teremi, wierszenka zbawienna na dzisiaj, uffff...) + [Sowa, wierszenka na stopę za niskO...wierszenka podniesie ci jO...parurarura...]

na specjalne życzenie - tekst odrobinę docięłam(hihi, Teremi, to ile tam bylo powtorek w oryginale skoro po docieciu jeszcze tyle zostalo? Auuuuu.... No zartuje przeciez!) [ja nie wiem, ale WOGLE nie zauważyłam żadnych powtórek...]
GrejSowa

Postprzez GrejSowa Wt, 26.08.2008 22:02

La simpaticznej Druhny Emci...na specjalne życzenie - Zamglony Oczodół Irlandii...

Obrazek
GrejSowa

Postprzez M.C. Wt, 26.08.2008 22:34

Hihihi, a to jest moja kochana Sowus wypisz wymaluj Angel Island! Na lewo Napa Valley, na prawo Berkeley, czy jakos tak....

Obrazek
Zdjecie nie moje, zeby nie bylo.

Na targu bede w najblizszO niedziele! BUM!
M.C.

Postprzez Maga Śr, 27.08.2008 07:39

ciąg dalszy WAKACENKI :)

Ciepły posiłek w Domu Śląskim zjedzony - wracamy na czerwono - niebieski szlak. Śnieżka już za nami a my zmierzamy do schroniska Samotnia:)

Obrazek
Obrazek
Mateo już trochę zmęczony, więc postanowił odpocząć
Ostatnio edytowano Śr, 27.08.2008 08:06 przez Maga, łącznie edytowano 1 raz
Maga

Postprzez Maga Śr, 27.08.2008 07:46

Obrazek

w drodze do Samotni - jesteśmy gdzieś w połowie trasy
Maga

Postprzez Maga Śr, 27.08.2008 07:49

Obrazek

najlepiej jak mamusia niesie na barana:)
Maga

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne