HYDE PARK

Postprzez GrejSowa Wt, 29.07.2008 00:38

flagi...? a może szlugi, tylko Druhna nie dosłyszała była...? a fuj! Dzisiaj w knajpie, w ogródku, z obu stron na mnie dymiono, bo obie panie paliły w takim bardzo wymyślnym jakimś ułożeniu ręki trzymającej papierosa...wiecie, takim a la Szeronka Stonka...gdzie po wzięciu "macha" ręka odchylała się jak jakiś wysięgnik i zatrzymywała się prawie pod moim nosem. Na delYkatne zwrócenie uwagi jedna pani rzuciła w moją stronę takie spojrzenie oczodołów, że dorbaldie chciałam polubić natychmiast ten wysięgnik, bo oczodoły krzyczały, że nie mam innego wyjścia!

Wklejam ogłoszenie z knajpy...bierzeMY piCmena do wierszenek...?

Obrazek
GrejSowa

Postprzez nemo Wt, 29.07.2008 00:39

GrejSowa napisał(a): bo obie panie paliły w takim bardzo wymyślnym jakimś ułożeniu ręki trzymającej papierosa...wiecie, takim a la Szeronka Stonka...gdzie po wzięciu "macha" ręka odchylała się jak jakiś wysięgnik i zatrzymywała się prawie pod moim nosem. Na delYkatne zwrócenie uwagi jedna pani rzuciła w moją stronę takie spojrzenie oczodołów, że dorbaldie chciałam polubić natychmiast ten wysięgnik, bo oczodoły krzyczały, że nie mam innego wyjścia!

:D :D
pizzmen totaki ktoś dla pizzu?
nemo

Postprzez kinia0406 Wt, 29.07.2008 00:40

GrejSowa napisał(a):Na delYkatne zwrócenie uwagi jedna pani rzuciła w moją stronę takie spojrzenie oczodołów, że dorbaldie chciałam polubić natychmiast ten wysięgnik, bo oczodoły krzyczały, że nie mam innego wyjścia!

:lol: :lol: :lol:

i dobranoc

pees - neeeeeeeeeeemooooooooooo, litooooooooooooościiiiiiiiiiiiiiiiii :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
kinia0406

Postprzez GrejSowa Wt, 29.07.2008 00:42

Kinia, cichaj, ludzie chcOM spać!!! ;-)

Nemoś, ja myślę, że pizzmen to taki elegancik odpizzowany, za przeproszeniem ;-)
GrejSowa

Postprzez kinia0406 Wt, 29.07.2008 00:43

przepraszam, już zapada cisza :oops:

a tak a propos ogłoszeń parafialnych to przypomniało mi się takie z jednej budki z ciuchami na dworcu centralnym (zdjęcia nie mam, ale zrobię następnym razem): "Proszę nie kraść! Bóg widzi wszystko!" :roll: :roll: :roll: :roll:
Ostatnio edytowano Wt, 29.07.2008 00:45 przez kinia0406, łącznie edytowano 1 raz
kinia0406

Postprzez GrejSowa Wt, 29.07.2008 00:45

i jeszcze chciałam tylko powiedzieć, że jak przed chwilOM odświeżałam ogólniak, to przez moment wszystkie tematy były o tej samej nazwie, ale tak się wystraszyłam, że już nie pamiętam... Piszę o tym, bo wiem, że Kangurzycę może to zainteresować... Jednocześnie nadmieniam, że dwa wypite piwka wywietrzały mi już daaaaawnoooo.
GrejSowa

Postprzez nemo Wt, 29.07.2008 00:47

e, niesmiało myślałem ze to mnie szukają. (w końcu ruszyli po rozum do głowy? wkońcu zmądrzeli ) ale nie. to jednak nie mnie chodzi. bo moja słoba w butach dawno niewymieniana:( i beret juz troszku wypókły nie w re strone co trza, a i "antenke" wrona wredna jak kiedyś zasnąłem po wizycie u Włodka, na ławce przed domem, mi na wyposażenie gniazda, uskubała... więc to nie ja. a już sie cieszyłęm!!!!!
nemo

Postprzez nemo Wt, 29.07.2008 00:47

a jaka to była nazwa? error?
nemo

Postprzez GrejSowa Wt, 29.07.2008 00:49

nie, nie, jakaś taka dłuższa była...coś w rodzaju "ostatni post"... kurde, może faktycznie z tOM zagładOM to nie ściema...?
GrejSowa

Postprzez teremi Wt, 29.07.2008 07:40

Emciu to z dedykacją uroczystą, bo i dzień szczególny - lipcowy i nie tylko dlatego uroczysty - wszystkiego naj

"Przy piwoniach"

Piwonie kwitną, białe i różowe,
A w środku każdej, jak w pachnącym dzbanie,
Gromady żuczków prowadzą rozmowę,
Bo kwiat jest dany żuczkom na mieszkanie.

Matka nad klombem z piwoniami staje,
Sięga po jedną i płatki rozchyla,
I długo patrzy w piwoniowe kraje,
Dla których rokiem bywa jedna chwila.

Potem kwiat puszcza i, co sama myśli,
Głośno i dzieciom, i sobie powtarza.
A wiatr kołysze zielonymi liśćmi
I cętki światła biegają po twarzach.
Cz.Miłosz
teremi

Postprzez Bromba Wt, 29.07.2008 10:07

Tera ja. Proszę Państwa, imieniny Marty! Święta Marta, siostra Marii i Łazarza, jest patronką kucharek, gospodyń domowych, hotelarzy i sprzątaczek – hi hi, no co ja mogę!

To ten, pociechy z baranków:
Obrazek

Cierpliwości kropel, które drążą skały:
Obrazek

W dowolnej ilości mgły i tym podobnych:
Obrazek

Oraz wzorowo rosnących kwiatów. (Sowa, załóż okular i szukaj małej żółtej plamki)
Obrazek

Ściskam, całuję, dziękuję za Tam i Tu!
Bromba

Postprzez GrejSowa Wt, 29.07.2008 11:35

Emciu, wszystkiego najwspanialszego w Dniu Imienin!!! Ja Ci szczytów nie wklejam, ja Ci się kłaniam nisko za cudowne, niezapomniane dwa szczyty z TobOM, a trzeci to wiesz, gdzie będzie...no! Dziękuję za wszystko i za Twoje absolutnie unikatowe PH!!!

A oto skromny prezencik, hihi... U&U! HAPPY IMIENINY!!!

Obrazek
Ostatnio edytowano Wt, 29.07.2008 11:40 przez GrejSowa, łącznie edytowano 1 raz
GrejSowa

Postprzez Ściana Wt, 29.07.2008 11:40

Druhny sie posunOM, tera ja.

Emciuniu - dla Ciebie, specjalnie z S. - Spathiphyllum Clevelandii, czili PEACE LILY (u mnie w Azji mowiO, ze to kwiat symbolizujacy LOVE, Albercia wybierala, czek). Znaczi si - przesylam Druhnie caly worek PEACE wzglednie LOVE, ocean SPOKOJU DUSZY, galon SWIETYCH DROZDZY oraz NaszOM UlubionOM ZielonOM HOPE. Reszte chowam miedzy wierszami. U & U.

PEACE LILY
Obrazek

SPOKOJ DUSZY A W SERCU ODWAGA I SILA LWA
Obrazek

SUSZONE SWIETE DROZDZE, ZMYLKA DLA CELNIKOW
Obrazek

HOPE
Obrazek
Ściana

Postprzez nie ma mnie Wt, 29.07.2008 11:58

...........
gdzie mi tam, małej, skromnej....
do tych ilustrowanych powyżej laurek, ech !........

........ dla ulubionej HP-ówki mojej ulubionej Kulturalnej ....
czyli dla Emci ..... wiele serdeczności@KJ !!!!!!!!!!!!
Lord, help me be the person my dog thinks I am.
nie ma mnie

Postprzez nie ma mnie Wt, 29.07.2008 12:01

P.S.

MarysiuB ..... skąd pomysł, że ja "do Ciebie piłam" ? :):):):):)
absolutnie nie! ..... ale dziekuję za odpowiedź ..... spostrzeżenia jak najbardziej słuszne!
biełe, chłodne w upalne lato .... zacny@Rudi-elec trunek! :):):):):)
Lord, help me be the person my dog thinks I am.
nie ma mnie

Postprzez Marysia Wt, 29.07.2008 12:06

EMCIU, to ja też! Wszystkiego, o czym marzysz.....Podobno, jak marzymy, jak bardzo chcemy, to się spełni!!!!!
Marysia

Postprzez Rfechner Wt, 29.07.2008 12:13

...i ja tez wszystkiego najlepszego ....Emciu ,spelnienia marzen tych malych i tych duzych ,tych mowione glosno albo wcale ! :lol: :lol: :lol: :lol:
Rfechner

Postprzez M.C. Wt, 29.07.2008 17:34

Moje Drogie, wiecie dlaczego lubie dostawac od Was zyczenia? Bo z nich sie uklada taka piekna mozaika mysli, skojarzen, zazylosci. Acha, czek, sentymentalizm na 115 fajerek, ale z nim mi dzisiaj dobrze. Dziekuje wiec najpiekniej jak umiem.

Teremi z calego serca dziekuje! Elfica piwoniowa to ja! Hihi, a nie jakas tam kura domowa ala Marta Steward. Bronia i Sowusia majO zgnilym jablkiem! BUM! Hihi. Bronia, ratuja Cie tylko gorskie krajobrazy. Zwlaszcza to z zoltym kwiatkiem. Hihi, jak mu sie dobrze przyjrzec to calkiem okazaly. Skala to mi sie kojarzy z lwem, czek, zapatrzonym w przestrzen. Druhna schowa te fotke na konkurs World Photo 2009! Sowus, MY nie wiemy jeszcze gdzie sie DOKLADNIE spotkamy, bo to musi zbadac na miejscu Sowusia, wariatka z HalYnki. Ale jak sie spotkamy na tym szczycie nr trzy, to kochana poznasz mnie po nie mojej twarzy, hihi.
Scianu, ech..., Druhny zyczenia to czytam w ciemnych okularach, tez ma Druhna za to zgnilym jablkiem. Ten Kwiat Pokoju Milosci tez na konkurs wg mnie. Hobbitu pytajO czy mogO skosztowac Suszonych Swietych Drozdzy. Poszly WON, od Swietych Suszonych Drozdzy ! Kolacja imieninowa u MaszmunU!
Mala, dziekuje! Dziekuje! Gdzie mnie tam skromnej do kulturalnych kolezanek....Ale staram sie podciagnac, hihi. PS Mam dzisiaj z soba w pracy nagranie Mistrza i Malgorzaty! A co! I zaczelam czytac Luskanie Fasoli, PIEKNE! Szkoda, ze nie mialm a Sa..., bo to tak jakbym o moich okolicach czytala. Wkleic zdjecia, hihi?
Marysiu, Reniu... marzenia owszem mam, takie bardzo konkretne w tym roku...Wiec jak najbardziej podpisuje sie pod Waszymi zyczeniami. Dziekuje.

No to teraz moge zaczac robote. Pa.
M.C.

Postprzez Małgosia Sz Wt, 29.07.2008 17:52

jakie zacząć robotę??? Ja chciałam na żywo życzenia złożyć! Emciu Moja (sic! hihihi) wszystkiego wszystkiego najlepszego!
Niech Emcia zawsze będzie! To takie życzenie dla mnie!

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Fot. T.
Trochę mgły i światła dla Ciebie w prezencie, a deszcz ... zaraz się znajdzie w piosence.
Małgosia Sz

Postprzez Małgosia Sz Wt, 29.07.2008 17:57

ooo już mam!

http://www.wrzuta.pl/audio/8DUkOzOu3S/j ... z_-_deszcz

Emciu, jak najwięcej zaczarowanego deszczu!

Ps a wszystkie zdjęcia powyżej z Warszawy! Gdyby ktoś chciał wiedzieć, gdzie jest tak ładnie!
Małgosia Sz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne