przez M.C. Wt, 23.05.2006 11:40
U mnie srodek nocy ale wiadomo, ze teksty najlepiej pisze sie noca, zwlaszcza pana Tomka.
'Cause falling in love just makes me blue, /i wygladam wtedy jak niebo, czili odbija sie we mnie ocean/(hi hi hi, dobre, troche osobiste...)
Well the music plays and you display /pan Tomek non-stop/(Sciana, zapomnialas wspomniec, ze skrzypia drzwi, a moze schody?)
your heart for me to see, /chcecie przekroj serca?.....eeee tam... troche wyobrazni Druhny!/(u naszego pediatry jest serce z plastyku, moge zrobic zdjecie)
I had a beer and now I hear /Sowa! Posprzatalas pod stolem?/(...uwaga, chyba slysze Sowe z Podstolowa...., a nie to tylko ktos meczy "meeeeee, meeeee")
you calling out for me /tak wola: "Albeeeertaaaa"/(Sciana, TY tez masz na drugie Alberta?)
And I hope that I don't fall in love with you. /od glodu, ognia, wojny i milosci (?!) zachowaj nas Panie?! Pan Tomek cos nie-halo/(A tym razem to pan Tomek halo! Milosc to wieksze spustoszenie w czlowieku czyni niz glod, ogien i wojna razem wziete!)
Well the room is crowded, there's people everywhere /zdecydowanie to jest piosenka o samotnosci. Bromba, jestes tam?/(nie wiem co robi Bromba, moze gdzies chodzi?)
And I wonder, should I offer you a chair? /chair?! U nas w Kredensie to jest ogrzewana podloga, na ktorej siada sie w pozycji lotosu, phi!/(poprosze krzeslo z wikliny!)
Well if you sit down with this old clown, /old clown, dobre co? KOGOS mi ten clown przypomina/(uhm, tez go gdzies widzialam, w Kredensie moze?)
take that frown and break it, /operacja plastyczna? ale po co?/(zeby zmylic wroga?)
Before the evening's gone away, /a potem to bedzie noc, sen i odpoczynek/(Sciana, chcialas powiedziec "odpoczynek")
I think that we could make it, /jasne, ze tak! HP-owki jestesMY/(Druhny,rownac krok, gdzie jest transparent?!)
And I hope that I don't fall in love with you. /HOPE - jakie to jest piekne slowo! Na drugie mam HOPE/(na drugie HOPE, na trzecia ALBERTA, czwarte to dopiero muszi byc PIEKNE, hi hi)
Well the night does funny things inside a man /Mashmun! Potrzebne korepetycje! Gdzie jestes?/(Sciana, noc jest, Mashmun noca daje lekcje indywidualne, czek)
These old tom-cat feelings you don't understand, /staram sie jak moge, wychodze z siebie i wracam/(wyobrazam sobie jak to jest gdy tygrys wychodzi z tygrysa..)
Well I turn around to look at you, /tutaj jestem....bawimy sie w podchody/(aaaaa....to wtedy robia sie dwa tygrysy!)
you light a cigarette, /mmmmmmm.........w tym dymie to nic nie widac/(prawie jak w Kongresowej na koncercie...)
I wish I had the guts to bum one, /pan Tomek klamie jak z nut/(eee tam od razu klamie..., gra na zwloke)
but we've never met, /trzymajmy sie tej HOPE/(pasujecie do niej, czek)
And I hope that I don't fall in love with you. /lepiej nie - ze mna to DNO DNA/(tutaj przemowila ta druga Druhna HOPE, ktora NIE pali)
I can see that you are lonesome just like me, /a nie mowilam, ze to jest piosenka o samotnosci?! Luuudzieeee!!!!! Panie Tomku - buziak dla Pana/(i tesknocie, panie Tomku, spogladam na pana, pan wie JAK..."buziaki" zostawimy sobie na pozniej...)
and it being late, you'd like some some company, /nie dziekuje...no chyba, ze to pan Tomek osobiscie, i bez Elfa, zapuka dwa razy/(pan Tomek bez Elfa to w ogole nigdzie sie nie rusza, Elf to mozna by powiedziec jego wierny ciern, tfu cien!)
Well I've had two, I look at you, /przechodza mnie ciarki, ON TAK na mnie patrzy...ekhm..ekhm/(hi hi, Sciana, odsun sie, on odpowiada wzrokiem na MOJE spojrzenie z wersu na gorze...)
and you look back at me, /teraz pan Tomek drzy jak osika/(no tak teraz to on zobaczyl CIEBIE, czili dwa tygrysy i dwie nadzieje, czili w sumie CZTERY osoby przy barze zasnute dymem....i gapi sie bo nie wierzy wlasnym oczom, teskni za samotnoscia)
The guy you're with has up and split, /i to jest piosenka o zyciu, co nie?/(jasne, kazdy potrzebuje wyjsc do toalety, kibek i te sprawy, Sowa wie)
the chair next to you's free, /chiba nie, KTO tutaj decyduje co jest FREEWOLNE?/(Sowa zadecyduje jak wroci, czy woli krzeslo czy podloge)
And I hope that you don't fall in love with me. /bo co to za zycie z panem Tomkiem? DNO DNA/(no wlasnie, szuflada, Alberta i ciasnota)
And I hope that you don't fall in love with me. /panie Tomku, moze pan sobie "hopic", na milosc nie ma rady/(Sciana, cos Ty...., nie wiedzialam ze TY az tak...ale po 13 plytach to chyba nie moze byc inaczej...)
Now it's closing time, the music's fading out /akurat!!!! Dopiero sie rozkrecam/(acha, fajna jest ta muzyka!)
Last call for drinks, I'll have another stout. /tak pic od rana?!/(a czy to zawsze musimy zaczynac od Azji?)
Turn around to look at you, /macham do pana, ale pana wzrok jakis taki zamglony/(czili wszystko w normie, ufff...)
you're nowhere to be found, /zdecydowanie to jest piosenka o scianie/(pstryk czili kolejna magiczna sztuczka, Sciana byla ale juz Jej nie ma, ostal sie jeno sufit i podloga, orientacja przestrzenna wg wlasnych upodoban)
I search the place for your lost face, /kto szuka, ten MOZE znajdzie/(zaraz znajde, tylko nie jestem pewna o ktore wcielenie chodzi...)
guess I'll have another round /wcale mnie to nie dziwi....co to ja pana Tomka nie znam?/(nie musisz sie chwalic, od tej strony to wcale nie jest go trudno poznac, phi)
And I think that I just fell in love with you." /prosze sie czestowac/(i tu zaskrzypialy drzwi....ekhm, ekhm...)
Pan Tomek + /Sciana/+(Emcia, zeby nie bylo)
PS Uwielbiam te piosenke, uwielbiam! Teremi, obiecuje ze Twoja piosenka sie nie zmarnuje, ale tej nie moglam pominac...