przez M.C. Cz, 13.04.2006 21:33
Halo, to ja z piosenka.
Will you take me across the Channel, /O. nie badz swinia, wez mnie ze soba na urlop/ (¦ciana, nie bądź świnia, nie zostawiaj nas...){phi, i tak nie dostanie urlopu, ile mozna..}
London Bridge is falling down. /Emcia! Nawet w Arizonie jest London Bridge, phi!/ (i nawet w Londynie, phi!){czy kolezanki przegapily najwazniejsze, one sie SYPIA!, te mosty znaczy sie...}
Strange a woman tries to save /naiwna i glupia ta babka i tyle!/ (oszczędzam na czarną godzinę...){ale zapobiegliwa, hi hi, nawet topielec dobry na czarna godzine}}
What a man will try to drown. /a niech sobie robi co chce. Zadna kobita (w zyciu) nie zrozumie faceta/(no chyba, że jest Kopernikiem){lub ratownikiem z zawodu i powolania}
And he's the rain that they predicted, /Wers tygodnia? HE IS THE RAIN. Przepraszam za prywate/ (...)(....nic nie szkodzi, rozumiemy)
Its the forecast every time. /czek. RAIN, RAIN, RAIN, RAIN. Ciagle pada/(asfalt ulic jest dziś śliski jak brzuch wieloryba...){It's raining hammers it's raining nails}
The rose has died because you picked it /Emcia - widzisz ten wers!!!!! Teremi?! Kwiaty umieraja, bo KTOS je zrywa!!!!/ (a może dlatego, że brak im deszczu...?){pewnie dlatego, ze KTOS wybral DESZCZ zamiast kwiatow, phi!}
And I believe that brandy's mine. /ekhm...ekhm...Sowa, polac Ci troche?/(tylko trochę...? dawaj całą butelkę! it's mine!!!){nie zapomnijcie o panu Tomku, przeciez musi skonczyc te piosenke}
And all over the world /no przeciez mowie, ze granice HP sa bez granic/(paszport won, bilet won, pieniądze won){ale bylby numer gdyby do HP zaczeli pisac kosmici, co?}
Strangers /KTO nas czyta? KTO nas rozumie?/ (no, jak to...? KTO¦!!!){O-B-C-Y to S-W-O-J}
Talk only about the weather. /taki belkot - czy pada? czy nie pada? jaki stan drog w Krolestwie?/ (wiosna znowu zaskoczyła drogowców, i tyle...){Ale co na to Krol?}
All over the world /prosze spojrzec na okladke Time'a/ (zrobione...coś jeszcze...?){prosze patrzec, az sie utrwali w podswiadomosci}
It's the same /Kazda piosenka jest o Scianie - wiecie co? Juz mi sie to znudzilo/ (wyjęłaś mi to z dzioba...){ale jak tu pisac teksty bez prawd oczywistych?}
It's the same /wszystko zalezy od punktu widzenia/ (wszystko jest względne...){najwazniejsze zeby oczy byly te co trzeba, hi hi}
It's the same. /cos mi sie wydaje, ze pan Tomek lubuje sie w trojkach. Mashmoon! Ekhm..ekhm....HELP!/ (no, to ja nie mam szans jako jedynka, w porywach mała dwójka...ekhm, ekhm..){Mashmun powie, ze najlepiej jak sie zbiora rozne numery ekhm, ekhm...}
The world is getting flatter, /KTOS na nim siedzi i uciska/(Selma...?){Selma nie Selma, zeby tylko nie siedziala na wulkanie...bo moze byc gooraacoo!}
The sky is falling all around. /prosze bardzo - jak niebo spadnie, to sie polaczy z oceanem i zrobi sie niebieskosc/ (amen){HELP, dusze sie!!!!}
And nothing is the matter /pan Tomek, po wypiciu bimbra z kartofla gada jak trzeba. Alberta z Mathilda odsypiaja kaca/ (a ja rodzę pajaca...){UWAGA, UWAGA, globus Grejsa w niebezpieczenstwie!}
For I never cry in town. /w zyciu! Zaraz.......troche sie poplakalam wczoraj.....O. mowi, ze czasem tak trzeba i ze teraz jestem safe. Po czym sie pakuje i wyjezdza. Rozumiecie facetow? Ja nie./ (Ty płakałaś...? Oj, nie lubię mazgajstwa...nie przynoś mi wstydu, dobra?){Sciana, cale szczescie ze O. nie plakal, nawet tratwa od Grejsa by wtedy nie pomogla....}
And a love like ours, my dear, /"dear"? Badz bardziej oryginalny, dobra?/ (...Kotku...?){HONEY odpada, zdecydowanie!}
Is best measured when it's down. /o rany! mam rozne skojarzenia...nie skupie sie na tych mashmoonowych. Mlodziez nas czyta. Biegne i moherowo wyjasniam, ze to chodzi o DNO/(ahaaaaa.....){na skojarzenia Mashmunowe wg Sciany zakladam osobny brudnopis!}
And I never buy umbrellas, /w zyciu! Kazda kobieta marzy o byciu miss mokrego podkoszulka. Podpisano: Feministka/ (mnie to by wystarczyło już być miss...){Helen Hunt to miala fajny mokry podkoszulek w "As Good as It Gets", mojemu P. baaardzo sie podbal, taki z niego feminist, phi}
For there's always one around. /miss czy parasolka? A moze miss pod parasolka. Niech Dr Frojd spada. Symbole, te sprawy/ mam cztery parasolki, CZTERY!!!){HEY jak zobaczycie kiedys sowe pod parasolka to pomachajcie do Grejsa!}
And all over the world /normalnie WSZEDZIE o nas mowia/ (jesteśmy na językach...?){Sciana, znowu sie filmow naogladals!}
Strangers /i nie chodzi tutaj o Grzesia z Forum. Jaki On tam stranger?! Swoj chlopak i tyle/ (aokogochodzi?){o tego co nie jest OBCY przeciez!}
Talk only about the weather. /"weather" to jest kryptonim. Agent Sowa czuwa!/(czujna jak barometr...){phi, juz daawno rozszyfrowalam ten kryptonim, tez pracuje dla wywiadu}
All over the world /w 80 dni dookola Kredensu, phi!/ (na bumerangu...){oj..., jakas nowa podroz?}
It's the same /co, kurna, jest the same?/ (może kurna...?){TO?}
It's the same /codziennie jest inne/ (czili takie samo inaczej...){TO zmienne jest,czek}
It's the same. /wystarczy patrzec ze zrozumieniem/ (i coś zauważyć...){ale CO?}
And you know that it's beginning, /taka naiwna to ja nie jestem, dobra?/ (a ja nie taka głupia, dobra...?){a ja lubie jak sie zaczyna, i prosze sie nie przezywac!}
And you know that it's the end /no i co? Nie mowilam?/ (taaaak? znowu o wszystkim dowiaduję się ostatnia...dzizys...){eeee, kiedys znowu sie zacznie, powiem Ci pierwszej Grejs, chcesz?}
When once again we are strangers /NIKOMU nie mozna ufac i tyle!/ (fuckt niezaprzeczalny){KOGOS trzeba ofuknac?}
And the fog comes rolling in. /Emcia - jaki stan fogowy w SF i okolicach. Czekam na dokladny opis/(nie wiem jak w SF, ale jeśli chodzi o moje oczy, to stan alarmowy...ekhm, ekhm...){Sciana, co tam mgla, zobacz co sie dzieje z Grejsem, ekhm ekhm...}
And all over the world /nawet w zaswiatach - czek! Dzisiaj mi sie snily zaswiaty/ (i co, dno...?){dno? w snach u Sciany?, cos ty Grejs, w Jej snach to sa przeboje, hi hi}
Strangers /dla koreanskich dzieci nie jestem stranger. Lubia dotkac moich wlosow, nosa i skory. Dzieci lubia "innosc"/ (a towar macany należy do macanta...){Elmo z Sezame Street tez lubi wszystkich obmacywac, nie to chcialam powiedziec, ale zostawiam dla Maszy ekhm ekhm...}
Talk only about the weather. /taka metafora...zaczyna sie od pogody, a wiadomo aocochodzi. Mashmoon - siedz cicho!/ (na oglądaniu znaczków i słuchaniu płyt, też mi tajemnica...){KTOS Mashmuna tajemnice zna? Bo nie ja}
All over the world /znowu bylam w japonskiej telewizji, phi!/(ściema, przecież nie oglądasz...){taaa, zaprosili ja do Japonii!}
It's the same /DNO/(nie potwierdzam, nie zaprzeczam...){ten wers wykonuja dla panstwa ONE SAME, czili duet kredensowy}
It's the same /DNO/(jak wyżej){tutaj robimy bis}
It's the same. /Niech zyje DNO/(AVE DNO!!!){a teraz podwijne solo!}
Pan Tomek + /Sciana/ + (Grejs)+{Emcia}
PS Magnolia witam w Tekstach!!!!