przez GrejSowa Śr, 20.07.2005 20:15
Dzień dobry, cześć i czołem!!!
Słuchajcie, dziewczyny, uspokójcież mi się z tymi pochwałami, bo dojdzie do tego, że jak tu wejdę, a nie zobaczę na dzień dobry co najmniej 10 (słownie DZIESIęCIU) komplementów pod swoim adresem, to od razu naciskam WYLOGUJ...;)) Zrozumcie - cała przyjemność po mojej stronie, czyli po australijsku MY PLEASURE!!!;))
MarysiuB - strzał w dziesiątkę z tym ptasim mleczkiem!!! Obżeram się bez opamiętania..uwielbiam...dziękuję bardzo!!! Troszkę się rozpuściło po drodze, ale nic nie szkodzi;)) rozpuszczam się i ja...a to zdjęcie przepiękne, przepiękne...pewnie jest jakaś legenda czy coś, wiem, że jesteś zajęta bardzo, ale jak znajdziesz chwilkę, to chętnie dowiem się więcej...
Teremi, tygrysie (nie)jeden, Minister Sprawiedliwości, powiadasz...?, no, jeśli tylko to się da połączyć z Ministrem Poszukiwania Skarbów, to czemu nie, czemu nie...??? A co powiesz na Minister Sprawiedliwego Podziału Skarbów?? ¦ciana, może być?? A w ogóle, teremi, to muszę przyznać, że chcący/niechcący (właściwe podkreślić) nieźle mnie podsumowałaś z tym winkiem w ¦cianowym barku.. "...musi być dużo, bo Małgorzata jeszcze nie dojechała..." No, nieźle, choć, w zasadzie logiczne...;)) to nie ma się co czepiać..sorry...;)
¦ciana, niech Ci tam już będzie, JESTE¦ NIEOMYLNA!!!! Nawet gdyby mnie łaskotali w stopy, to będę to powtarzać!!! A na MOJĄ torbę z MOIMI szpargałami nie licz oraz na szybkie i łatwe wzbogacenie się na bazarku..., żadne tam "pospołu"...Dla Ciebie jest tylko PACZKA, jasne?!!! Ale z poczty wciąż dzwonią, że się nie pojawiasz...no, trudno, Twój wybór...chyba w ogóle nie KaPeWu...:((((((((((((
A z francuskim to wcale mnie nie zagięłaś!!! Nic a nic!!! Żadnej siurpryzy!! Jeszcze nie spotkałam takiej żaby, która by nie parlała po francusku!!
Za doktorat dziękuję i całuję w sygnet z wygrawerowanym smokiem, jeśli takowy jest ;))
I cieszę się jak małe dziecko, że w kredensie jest gitara!! Już nawet nie pytam jak jest "gitara" po koreańsku, bo to chyba oczywiste, prawda??? GI-TA-RA!!! I się rymuje do NA-RA!!
Chcę Ci jeszcze powiedzieć, ¦ciana, że w drodze do pracy, często widywałam tablicę reklamową domowej roboty (Adam Słodowy mówi Ci coś?) o treści: "WYBURZANIE ¦CIAN TEL. 0 608 ... ...). Nie martw się, tej tablicy od kilku dni już tam nie ma...;))))
Dziękuję wszystkim za wspaniałe doznania artystyczne w dziale "TROCHę KULTURY W KREDENSIE" oraz za wszystkie newsy w dziale "ŻYCIE NA GORĄCO W KREDENSIE".
Mała!! Serdecznie pozdrawiam i ściskam w pasie. Wciąż jest szansa na Trójmiasto!!!
Izabello, pozdrawiam serdecznie, prosiemy do gniazda, czyli do kredensu!!!
MałgosiuSz - "ściskam w pasie" nie tylko pożyczam, ale nawet oddaję w wieczyste użytkowanie!! Do zobaczenia w Rozmowach Kulturalnych..:)) Muszę tam o filmie "My Summer of Love", bo jestem urzeczona grą aktorską, zdjęciami i MUZYKĄ - absolutnie rewelacyjna Alison Goldfrapp i piosenka "Lovely Head"...coś niesamowitego...No, i oczywiście Edith Piaf...
--------------------------------------------------------------------------------
A na zakończenie, do Kredensowego ¦piewnika - taki numer!!! UWIELBIAM!!! A Wy??
Trzy, cztery:
MAŁE TęSKNOTY - sł. W. Trzciński, muz. A. Mogieliński, śpiew - Krystyna Prońko, ja i cała tęskna reszta HP:
Jak dzwon, który zaledwie tylko tknąć
a już śpiewa
jak zabłąkanych ptaków głos.
Jak liść przez chwile piękny,
nim go wiatr strąci z drzewa
tak w nas głęboko skryte śpią...
Małe tęsknoty, krótkie tęsknoty,
znaczące prawie tyle co nic.
Nagłe i szybkie serca ochoty,
kto by tam nie znał ich.
Niewiadomo skąd zjawiaja sie zakatrzone,
wyprosza łzę, żal i ból.