Podsyłam Wam przepis na smakowitcie zapowiadający sie deser z truskawek, który wygrzebałam z jakieś gazety. Zrobie go na pewno! Bo juz mi ślinka leci :-) 
Składniki:
- 600 g truskawek,
- 6 kulek lodów waniliowych,
- Rama Cremefine do ubijania,
- sok z 1 cytryny,
- 40g cukru pudru,
- 40g płatków migdałów. 
Jak przyrządzić?
1) W nagrzanym rondelku zrumień bez tłuszczu płatki migdałów i ostudź je. 
2) Usuń szypułki z truskawek. Zmiksuj 100g truskawek z cukrem pudrem i sokiem wyciśniętym z cytryny aż do uzyskania jednolitej masy. 
3) Pozostałe truskawki przekrój na pół. Przełóż masę do 6 pucharków do każdego dodając po 1 kulce lodów waniliowych i pozostałe truskawki. 
4) Udekoruj ubitą Ramą Cremefine i zrumienionymi migdałami. Podawaj od razu po przygotowaniu. 
Jak podawać?
Przed udekorowaniem Ramą Cremefine, możesz polać lody i truskawki łyżeczką koniaku lub wódki. Dodatkowo do Ramy Cremefine można dodać przetarta laskę wanilii.
			
		


