Beth napisał(a):nZ reszta po co tu wstawiać swoje opowiadanie, które i tak niewiele nauczy, bo ważniejsza jest składnia i ortografia w książkach i opowiadaniach niż sama treść i przekaz
Niepotrzebnie odbierasz wszystko jako atak, Beth.
Opowiedzieć komuś historię w "byle jakim" stylu, dla samej historii, typu:
Może aż tak nie miał jej gdzieś;
ktoś ją już tak wkurzył, ze nie wyrabiała;
Chyba wiem o co z tym baniem chodziło itd, to jedno.
A przedstawić ją w formie pisarskiej twórczości, bo w takim wątku ją umieściłaś, to co innego.
Ten dział powstał chyba po to, by właśnie inni wypowiedzieli się co myślą o twórczości autora.
Służy konfrontacji własnej aktywności twórczej ze zdaniem odbiorców. Bo, jeśli piszesz ten tekst w takim dziale, to nie po to, by nie pociągnął za sobą żadnej reakcji?
I zobacz, jedno stwierdzenie, właściwie w tym samym sensie, a ubrane w zupełnie inne słowa, diametralnie zmienia odbiór:
moje:
Żadna historia, nawet ta najciekawsza, nie obroni się jeśli jest źle napisana.i Milorda:
Nawet najsmaczniejszy posiłek podany na obsmarkanym stole raczej nie będzie smakował.Czy widzisz to?
Mam propozycję. Zmień ten krótki fragment Twojej książki tak, jakbyś miała wysłać go na poważnie do wydawnictwa. W takiej formie, bez zmieniania sensu i przekazu, jakbyś chciała, aby przeczytali go czytelnicy.