Co na czerwienienie się twarzy?

Co na czerwienienie się twarzy?

Postprzez rumme Cz, 03.04.2025 13:41

Mam w sumie do Was pytanie o poradę.
Mianowicie mój problem polega na tym, że w stresowych sytuacjach palę buraka - robię się od razu bordowa na buzi. Mam tak odkąd pamiętam i strasznie zaczęło mnie to denerwować. W sumie to pale buraka w każdej sytuacji, np. ostatnio miałam spotkanie gdzie no walczyłam o swoje (sprawa mieszkania z administracją) i czułam jak palą mnie poliki i robią się czerwone przez co widzę, że rozmówca zaczyna mieć mnie w D*pie i to co mówie po nim spływa mimo, że mam rację - powoduje to, że zaczynam się wycofywać z każdej takiej rozmowy z poczuciem ogromnej porażki i wstydu.
Czy jest coś co można z tym zrobić?
Powtarzam sobie cały czas w głowie, że moje argumenty są mocne i zasadne i żeby się nie przejmować a jak rozmówca coś odpowie w sposób atakujący to ja od razu się czerwienie i wycofuje co powoduje, że nie udaje mi się walczyć o swoje.
Są na to jakieś zabiegi albo skuteczne inne sposoby?
rumme

Re: Co na czerwienienie się twarzy?

Postprzez Beatkp Pt, 04.04.2025 07:31

Też tak mam, jasna cera + płytkie unaczynienie. Makijaż trochę pomaga, ale generalnie nic z tym nie zrobisz, bo po prostu tak mamy zbudowaną skórę U mnie poza tym bardzo się polepszyło po tym jak wprowadziłam do pielęgnacji kosmetyki Acnerose :)
Wydaje mi się jednak, że ludzie nie mają cię w dupie przez rumieńce, tylko po prostu są burakami i mają cię w dupie To tak jakby ktoś nie brał na poważnie osób z piegami, bliznami, ciemnym owłosieniem czy czymkolwiek innym - przecież to nie są rzeczy, na które mamy wpływ. Broda do góry i wojuj świat!
PS. moim znajomi też twierdzą, że to urocze, że tylko zacznę coś opowiadać albo się śmiać i już jestem czerwoniutka po same cebulki włosów. Tak już mam i się po prostu nie przejmuję, przywykłam
Beatkp

Re: Co na czerwienienie się twarzy?

Postprzez Tamina Pt, 04.04.2025 11:12

Nie znam innego sposobu jak przykrycie tego makijażem. Ale ja mam taką urodę, mam jasną cerę i często po prostu się rumienie. Nie raz ktoś uważał ,że się wstydzę albo stresuje lub kolega przypisał sobie ,że mnie zawstydził. Denerwowało mnie to , aż w końcu przestawiłam sobie w głowie i zaczęłam to traktować jako mój atut ,który się może podobać. Wiem,że może to brzmieć jak kiepski tekst motywacyjny, ale jak sama uważasz to za coś co Ci pomaga inni też zaczynają to tak traktować. Z pielęgnacji kup sobie tak jak powyżej koleżanka pisze Acnerose: https://acnerose.pl/produkt/zestaw/ Najlepiej cały zestaw, jest dedykowany do pielęgnacji cery z problemem czerwienienia się.
Tamina

Powrót do Ogólne