HYDE PARK

Postprzez M.C. Wt, 22.01.2008 19:03

Alberta mowi ze wszystko zalezy od tego czy ma na codzien sytuacje podlogowa, skrzyp skrzyp, wchodzi w nawyk, skrzyp. Alberta nigdy nie dostanie oskara.
M.C.

Postprzez Małgosia Sz Wt, 22.01.2008 19:04

Kamil... to młodzieniec.... z XVI wieku a ciągle piękny i młody. Jak znajdę całą fontannę to wkleję.
No to czekamy cierpliwie na Twój umysł w pełni, chyba że posłuchasz się Emci (jestem za).

PS Bronia no właśnie. Dziękuję za argument! Bo ja głosuję na NIE! Ale ja to wiadomo... szkoda gadać! :wink:
Małgosia Sz

Postprzez KAMIL Wt, 22.01.2008 19:10

Hape

dla Was.

mój dzisiejszy mózg na Ścianie (bez obrazy Ściana)

Obrazek

p.s. znam fontanne. śpiewałem pod nią z chórem, wzbudzając zdziwienie turystów
Najważniejsze to bujać w obłokach. (ROMAN POLANSKI)
KAMIL

Postprzez Małgosia Sz Wt, 22.01.2008 19:11

Sangria... a niech to! Znów się zalogowałam!
Małgosia Sz

Postprzez Bromba Wt, 22.01.2008 19:16

Maszmun, przecież nawet jeśli ona nie była jeszcze chętna osobiście (na moje oko jednak już była), to w końcu jasno określono cel jej konspiracji, na co ona się zgodziła, nie?

Dzięki, Kamil. No to siup!
Ama et fac quod vis.
Bromba

Postprzez KAMIL Wt, 22.01.2008 19:18

no to siup.

to jest zestaw Palikota.

Wasze międzynarodowe zdrowie.

ja taki emigrant na pół gwizdka. ale odczułem co nieco :p
bardziej co. niż nieco

sorry, ze Wam zasmiecam temat swoją osoba
Najważniejsze to bujać w obłokach. (ROMAN POLANSKI)
KAMIL

Postprzez Małgosia Sz Wt, 22.01.2008 19:20

Małgosia Sz

Postprzez Bromba Wt, 22.01.2008 19:24

No ma...

A jak Brat dementował rewelacje Palikota na temat Brata? Powiedział, że Lech pije tyle, ile statystyczny Polak, hi hi. Brutus!
Bromba

Postprzez Behemot Wt, 22.01.2008 20:16

O , Sangria - normalnie sobie jutro kupię. Dobry człowieku przypomniałeś mi o jej istnieniu :)
Behemot

Postprzez uciecha Wt, 22.01.2008 20:23

A ja "Katynia" nie widzialam... To i siedze jak ta mysz pod miotlOM i sie nie odzywam. Po pierwszych hapowszczanskich recenzjach to sobie pomyslalam, ze nie musze ogladac... Ale teraz to ja juz musze!!!
Nawet mi sie polowek zainteresowal i wlasnie cala wikipedie wyczytuje! Bardzo dobrze...Ja mu juz o Katyniu kiedys opowiadalam, ale to jednym uchem IN drugim OUT... Moze wiecej teraz takich "zagrmaniczniakow" sie zainteresuje!
I pytanie zasadnicze: (glownie do Emci, bo ona blisko): czy ktos moze wie, gdzie ja tutaj moge "Katyn" zobaczyc???

A scena podlogowa....nie gwalt.

Ps#9 czy Druhny zauwazyly, ze "Atonement" nie dostal zadnej nominacji za role pierwszoplanowe? Oj panna Keira to pewnie jest zawiedziona srogo....
uciecha

Postprzez teremi Wt, 22.01.2008 21:23

Witam
cieszę sie, że jest ta nominacja, choć śmieszą mnie te obecne komentarze, zachwyty itp.

Ściana a na "zielono", to jeszcze Janusz Kamiński i "Piotruś i Wilk" z Semafora (fakt, że nie sami ale w kooprodukcji - animacja jednak to my) a nie często tak jesteśmy reprezentowani... do Kamińskiego to można się przyzwyczaić. Obstawiam jednak "Piotrusia i Wilka"
jeżeli jednak wygra Katyń a nie "12", to Rosjanie mogą nie odblokować Zalewu Wiślanego. Nie wiem co lepsze - Oskar, czy konflikt
pozdrawiam
teremi

Postprzez GrejSowa Wt, 22.01.2008 22:09

Teremi, na zielono jeszcze Maciej Szczerbatowski - autor animacji do "Madame Tutli-Putli", czyli w sumie aż cztery Oscary do zgarnięcia przez Polaków!

Ja nic nie obstawiam, bo widziałam tylko "Katyń". No, to obstawiam "Katyń" i mam wielką nadzieję, że kolejny Oscar dla Wajdy nie rozpęta Trzeciej Wojny Światowej, bo jeśli tak, to ja pieprzę takie kino.

Dobranoc...
GrejSowa

Postprzez gocha Śr, 23.01.2008 00:10

A ja widzialam trzy z pierwszej piatki: "Michael Clayton" (George Clooney w swojej zwyklej dobrej formie, swietny Tom Wilkinson, i w ogole dobry film, trzymajacy w napieciu i nie calkiem o glupotach), "Atonement" (pannie Keirze Oskar sie nie nalezy, choc z fontanny wychodzila bardzo widowiskowo, jedyna naprawde dobra rola to mala Saoirse, a film duzo slabszy od ksiazki, piekny wizualnie i tylko tyle) i "Juno" (bardzo cieply filmik o bardzo zwyczajnych, kochajacych ludziach - wiec moze nie tak bardzo zwyczajnych - historyjka prosciutka, ale swietnie zagrana, przez wszystkich, nie tylko mlodziutka Ellen Page). Pozostale dwa zostawie sobie na spokojniejsze dni, bo oba krwawe, sadzac z recenzji, a teraz jakos nie mam ochoty na nic mocnego.
Bardzo czekam na "Katyn", bo po nominacji jest szansa, ze go tu gdzies pokaza.
No i ciesze sie z nominacji dla Marion Cotillard i dla piosenki z "Once" (kiedys o tym filmie pisalam w kulturalnych).
Ciekawe, czy sie dogadaja ze scenarzystami przed finalowym rozdaniem. Trzymam kciuki, bo co jak co, ale Oskary to ja ogladam od dechy do dechy.
gocha

Postprzez Ściana Śr, 23.01.2008 11:53

Dobry wieczor Druhny,

Mam ochote na troczka, phi!

Emciu - w filmie koreanskim nie grajOM w madzong, bowiem to jest gra chinska, oraz nie pijOM sake, bowiem to jest alkohol japonski. Taaa...jakby to Druhnie wytlumaczyc? No to sprobuje tak: polska wodka jest lepsza od rosyjskiej, ne? A polska czekolada Wedla jest sto razy lepsza od niemieckiej Milki, ne? No wlasnie! W Korei to "my" maMY nasze wlasne gry, phi! Ze juz nie wspomne o "naszym" odpowiedniku sake (ktory sie nazywa SO-JU). Co mi tu Druhna wyjezdza z jakimis podrobkami zagranicznymi? Druhna widzi podobienstwa pomiedzy Korea a K-R? Dlatego mi tu tak dobrze, hi hi.
PS Druhna bardzo fachowo wyjasnila dlaczego "Lust" nie dostal nominacji! Przeciez to bylo bardziej krysztalowe niz krysztal dla Katynia, czek!

Maszmunu - Druhna chce pogadac o gwalcie, ekhm, ekhm? Prosze bardzo: JAKI gwalt? Nie zauwazylam, hi hi. A serio: to Dr Frojd, mozna mylic z Albercia, mowi, ze sa dwie plaszczyzny "sceny gwaltu" w tym filmie: fizyczna i psychiczna. To po pierwsze. Po drugie - to jest oczywiscie film miedzynarodowy, ale przede wszystkim azjatycki, nie zapominajMY o tym. A w kulturze azjatyckiej (ze tak uzyje takiego szerokiego pojecia), a zwlaszcza 50 lat temu, to mezczyzna bierze co chce i nie pyta o pozwolenie; a kobieta daje, bo nawet jej do glowy nie przyjdzie mysl, ze moze powiedziec "nie". Co mi tu Druhny zawracajOM glowe gwaltem w filmie azjatyckim? Albercia domaga sie definicji slowa "gwalt", hi hi.

Kamil - spoko. Sciana scianie nie rowna, ale ta Twoja podchodzi mi pod tynk. PS Na kaca, najlepsza pajaca, czek.

Maszmunu - Tony Leung Chiu Wai ZDECYDOWANIE ma tatuazi! A Druhny widzialy "In the mood for love" z jego udzialem? Albo "Happy Together"? Albo "Hero"? Ech...moglabym tak ciagnac..... Tony jest zdecydowanie na topie mojej wlasnej i osobistej listy ulubionych aktorow z "mojego" kontynentu.

Teremi & Grejsowa - prosze bardzo - na zielono to ja moge DruhnOM walnac wierszenke, phi! Czy zgarne za to Oskara? Co mnie tak Druhny walOM w-czape, hi hi? Toz dyskusja byla o Katyniu, ne? Luuuudzieee.... Dac Druhnom kawalek tynku, to zara lubudubu w cegle.

Gocha - dzieki za opowiesc o "Juno", Emciu cos mi sie zdaje, ze to bedzie kolejna "Little Miss Sunshine"?!
PS Gocha, jasne, ze sie dogadajOM (w koncu koncow). Druhna na pewno wie ile kasy wplywa po takim rozdaniu oskarow, te wszystkie "commercial breaks", te sprawy.

No i na koniec pokusze sie o podium. Moja wina, moja wina, moja bardzo wielka wina. Przeczytalam wlasnie temat na Forum na temat filmu Katyn.
Po pierwsze to nie "Amerykanie", jako narod, przyznaja Oskary. Oskary przyznaje Akademia, czili fachowcy, ludzie ktorzy pracuja w branzy, rowniez poza granicami Hameryki. Oskary to nie jest BOX OFFICE, czili czy Ty i ja, albo przecietny hamerykanski Joe kupilismy bilety na film, nie mowiac juz o rozumieniu tegoz filmu. To po pierwsze. Po drugie.....ech....zmeczylam sie tOM odezwOM, Druhny wybaczOM..... te "oficerskie prochy i garsc gliny" w koncu nalezaly do synow, mezow, ojcow, DZIADKOW, taaaa..... i tylko TYLE "liczy" sie w tym filmie, z Oskarem czy bez, TYLKO TYLE.....wrrr....
Ściana

Postprzez GrejSowa Śr, 23.01.2008 12:06

Ścianuś, ja walę w-czapę, JAAA???? Phi, mogę WOGLE nie wychodzić...
GrejSowa

Postprzez Ściana Śr, 23.01.2008 12:08

Toz przeciez chodzilo o to, zebys wyszla, no!
No i wyszlas, ne?
Ściana

Postprzez GrejSowa Śr, 23.01.2008 12:21

tam zaraz wyszłam...bąka tylko puściłam i tyle...niech sowie polata po HalYnce...kieeeeedyś to były sowie wyjścia...phi...

A zresztą co mam wychodzić? Co to ja takOM fachowczyniOM jestem? Ja się nie znam, ja tylko do kurka dorzucam i dziuplę zamiatam...a dzioba otwieram na kranówkę tylko, no!
GrejSowa

Postprzez Ściana Śr, 23.01.2008 12:23

Sowus, chcesz w-czape?
Ściana

Postprzez GrejSowa Śr, 23.01.2008 12:35

Wal, Ścianus, co mi zostało, ne? Mogę najwyżej pokazać w jaki sposób ściągam kalesony na co dzień ...
GrejSowa

Postprzez Małgosia Sz Śr, 23.01.2008 16:50

Tłumaczki majOM pełne ręce roboty z tymi angielskimi tytułami azjatyckich filmów ... ale już ... melduję, że filmy widziałam, a Spragnieni miłości zdecydowanie biją rekordy w moim prywatnym boxoffisie! To jest to. No i muzyka aaaa i sukienki!
Małgosia Sz

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Ogólne