Wrzesien poczatek roku szkolnego i sezonu alergicznego. Kicham, z nosa kapie , okropnosc ale nie grypa.
Sciana a probowalas
www.amazon.com moi znajomi czesto z tego korzystaja jest to internetowy mega sklep , dawniej tylko ksiegarnia. Ksiazki, tasmy i dvd wysylaja za granice. Maja swoje strony rowniez po francusku (Japonsku), dokladnie nie sprawdzalam. Film dla Ciebie maja dostepny tylko na tasmie , muzyka na CD (nie wiem jak dziala kupowanie rzeczy uzywanych w sensie solidnosci uslugi i czasu) Film jest z 94 roku , Colonel Chabert , sprawdzilam w dziale international w dziale francuskim maja DVD, cos wiece trudno mi powiedziec bo nic nie rozumiem , moze Ci przysla do Korei jak myslisz?
13 piekny ogrod, owady kulturalne, rzeklabym z wyzszych sfer , piekne zdjecia.
Izabella zyjesz chwilka , co zamieszczasz, to ulotne, bylo widzialam , wracam minelo zniknelo , taka z Ciebie ptaszyna do obserwowania w locie ;-))
Jestem pod wrazeniem tego co MalgorzataM. napisala o swoim synu. Mysle , mysle i ciagle mysle i przestac nie moge 1/o roznych mlodych ludziach z ktorych rodzice sa niezadowoleni pomimo tego ze zdali matury , nawet dostali sie na studia (nie te wymarzone przez rodzicow).2/ O tych roznych konfliktach z rodzicami i jakos nasuwa mi sie mysl ze chyba najwiecej ich jest kiedy ojciec ma w sobie cos z Bogumila (lagodnosc) a Matka cos z Barbary ( mimo calego rozchwiania emocjonalnego ona jest dominujaca strona). Efekt jest taki ze ojciec nie jest autorytetem z ktorym mlodzieniec moglby czy chcialby sie identyfikowac. 3/ o tym jak wazne jest zaufanie.
Nie bede wiecej pisac po prostu sobie mysle i jestem pelna niepokoju o moich mlodziencow ktorzy odmawiaja odswietnego ubioru do szkoly zatem , wspomnien z bialym kolnierzykiem nie mam za duzo( jesli jakikolwiek kolnierzyk to czarny).
To tyle na dzisiaj zycze wam milego dnia a sama troszke jeszcze porozmyslam.
Jeszcze cos do spiewnika poszukam.Czuje sie pechowo , zaszlam na strone Edyty Geppert . Kurcze blade , wybor tekstow na kazda okolicznosc i samopoczucie. Ponizszy tekst jest dla mnie dosyc szokujacy
...
Zrób coś z sobą
sł. Dorota Mościbrodzka
muz. Katarzyna Gärtner
Gdy masz dosyć wszystkich wokół
Gdy cię mdli
Kiedy życie gorzko daje się we znaki
Gdy masz dosyć brudnych nocy
Cierpkich dni
To weź sznur, to weź sznur
To weź i powieś się na jakimś haku
Zrób coś z sobą
Zrób coś z sobą
Gdy masz dosyć
Cierpkich dni
Zrób coś z sobą
Zrób coś z sobą
Gdy masz dosyć
Gdy cię mdli
Gdy wariuje wszystko wokół
Twego świata
Gdy zbyt dużo starych bredni
Nowych głupot
Gdy nikogo nie obchodzi czyjaś strata
Idź nad wodę, idź nad wodę
Idź i zamknij oczy i się utop
Zrób coś z sobą...
Jeśli życie staje w gardle
Z każdym łykiem
A gdy trzeba, to brakuje właśnie fartu
Sen cię co dzień zrywa z łóżka
Bladym krzykiem
Weź cokolwiek, weź cokolwiek
Cokolwiek szkodliwego i się zatruj
Zrób coś z sobą...
...............................................................................
Ponizszy pasuje mi do mojego dzisiejszego nastroju. Strone polecam , serdecznie jeszcze raz wszystkich pozdrawiam a zwlaszcza chorych Sciana , Kangurzyca was mam na mysli.
..................................................................................................................................
Jestem, więc myślę
sł. Maria Szymonik
muz. Tomasz Bajerski
Jestem, mojego życia punktem zapalnym
jestem tylko puchem marnym
jestem swoją słabością i siłą
gdy trzeba jestem jakby mnie nie było
Jestem - nie ja jedna
Jestem - czasem komuś potrzebna
Jestem - bo jestem tu i teraz
Jestem - bo żyję i nie umieram
Jestem - bo się nie ukrywam
umiarkowanie jestem szczęśliwa
Jestem - mam to na piśmie
Jestem - jestem więc myślę.
ZRODLO:http://www.egeppert.com/teksty.shtml
Oj malo brakowalo a bylabym w szkole po dzwonku tak sie zamyslilam rano przy komputerze. Jesien ma same zalety oprocz jednej wady rok szkolny.
Czuje sie zdrowo skonana . Dobrze ze to piatek. Dobranoc
PS wyglda jakby komputer (nie moj) mial klopoty z polskimi znakami , jutro jest nowy dzien . Dobranoc
Poprawilam teraz chyba bedzie dobrze.