Wracam do HP i co widze?
Dziewczyne z lesniczowki Szanowny Pan Trelinski utrzymal w ryzach przez 2 godziny. Maszmunku, ales sie musiala niezle wiercic na tym krzesle, juz to widze.
Ita, wielkie dzieki za sprawozdanie, Kubie podziekuj za fotki.
Czy wiesz, ze dzieki Tobie i opowiesciom ogrodowym po raz pierwszy w zyciu mam bratki? Patrze na nie i z Tobia je kojarze.
Marysiu, Ty ten spokoj przerobilas juz niezle. Wlaz do ogrodu, kiedy tylko potrzebujesz, prosze o wiecej fotek Twojego ( aha, oczko wodne mamy, pieknie) i tej cudnej chalupki w gorach, wtedy i ja podskocze w chwilach trudnych.
Mowie Wam, wokol ogorodowych spraw i tamtejszego spokoju kreci sie cale lato.
Najpierw nastolatki z gitara i nocne wyznania Filipinczyka Billa, ze tutaj przychodza fajne pomysly.
Potem 16 pancernych ( nie, rodzinnych) i pies. Gotowalam dla nich od switu, ukladalam na kolorowych ceramicznych polmiskach, a chlopaki pomagaly w kuchni glownie spiewajac i grajac, ale tak mi to potrzebne bylo.
Tak, pies byl tego dnia najwazniejszy, lake oblecial dookola z kolejnymi goscmi towarzyszacymi. Kochana psina, wybierala co chwila stopy kolejnego goscia, jako wygodna poduszke. Niezwykle miekka siersc, no samo piekno i tyle i geba wiecznie usmiechnieta. Brat dal sie skusic, kiedy jego starszy syn przyniosl "tylko po to, by pokazac, jaka piekna jest". Odzyly wspomnienia w moim bracie, ktory jako najwiekszego przyjaciela zawsze mial psa i jemu powierzal wszystkie smutki podczas nocnych spacerow i.. stalo sie. Kiedy brat dzwonil, powiedzial, ze zwali sie wiecej gosci, a ja na to, ze dostawie kolejne krzeslo i jakos sie pomiescimy. TEN gosc krzeselka nie potrzebowal.
Mlodzi z checia zrobili mi update na temat swoich aktualnych milosci i mowie Wam, nic sie nie zmienilo: te same wzdychania, te same obawy, moze tylko komorka bardziej obecna w zyciu i to juz takie malo romantyczne.
A reszta? Chodza mi po glowie ich piosenki. Te oczy, te usta, ten napisany list, to poznanie i akceptowanie, ta wiara, ze jedyne uczucie przyszlo. I nic, a nic sie nie wstydza o tym pisac w tekstach i publicznie to spiewac. Jednoczesnie bedac bardzo skryta osoba na zywo. To chyba taki wentyl dla emocji.
Dziewczyny, Apollo Starszy dostal propozycje kontraktu muzycznego z Universal, ale to wiaze sie z trasa i brakiem mozliwosci studiowania. I? Jak nic zrezygnowal i powiedzial mi, ze jest pewien, ze w trakcie studiow spotka ludzi o podobnych zainteresowaniach i zrobia cos fajnego, a teraz wazna szkola. Jak zobaczylam w emailu jakie pieniadze wchodzily w gre, do nabralam podziwu dla madrosci A. Odpadla mi trudna rola nieustannego gadania rodzicow, co jest wazne w zyciu. Zdecydowal sam, znowu.
Czytam bardzo duzo, mysle o zimowej MarysiB, no bo czytam o prawdziwym odkrywaniu siebie i otwartosci. A Sciana mi tu zapodaje lingwistyczna zonglerke slowem i probuje wmowic, ze nikt nic nie wie o co chodzi i im bardziej zamotasz, co naprawde chciales powiedziec, tym bardziej oznacza to HP.
A slowa przewodnie tematu naszej zalozycielki, ha? Ze musisz, prosto, od serca powiedziec, bo inaczej stryczek na gardle i udusic sie mozna? Zapomnialy kolezanki?
MarysiuB, Maszmun sni o Tobie, ja o Tobie mysle, reszta wspomina. Czy ta zima taka straszna, ze zamotal Cie Kangur w bledzik na zawsze?
A z kim ja sie mam droczyc o zyciu? (kulturalnie oczywiscie, jak Maszmun pod okiem rezysera). Brak mi Cie w HP i juz!!! Juz nawet obiecuje czytac z uwaga wielka relacje sportowe, nawet o zgrozo mozesz zaczac i tutaj o polityce (nie wierze, ze cos takiego napisalam). A poza tym, kochana, zalozenie tematu zobowiazuje (dziewczyny, jak sie nie uda inaczej, to moze poczucie obowiazku zwyciezy).
No, petycja do Kangurzycy wystosowana, bedzie miec litosc, czy uparciuch z niej straszny?
Wyjezdzacie na wakacje? Nie? Nic nie szkodzi.
Zajrzyjcie do archiwum 14 000 zdjec z calego swiata. Quang- Tuan Luong wydreptal dla Was tyle sciezek i zechcial sie podzielic wrazeniami.
Wybierzcie region, kategorie i... mentalnie w droge.
Ja sprawdzam Oceanie, bo juz za chwile tam bede.
Kiedy ogladam miejsca juz mi znane, serce bije mocniej.
Piekna ta nasza terra, zapraszam:
www.terragalleria.com
A teraz po spokoj na rowerki, smigam.
Cmok dla HP!