przez M.C. Śr, 07.06.2006 20:34
HP, naszedl mnie koltun po tych wszystkich, hi hi, lakach, cichutko wiec wklejam piosenke.
"Each morning I get up I die a little /i na tym polega piekno zycia - codziennie umieraMY troche. Alberta kiwa glowa, chociaz raz, glupia, zgadza sie ze mna/(najpiekniejsze sa chwile kiedy czlowiek troche umrze a poziej okazuje sie ze zyje...ten komentarz od Alberty oczywiscie)
Can barely stand on my feet /no tak...zalezy co sie robilo we snie, bo jak sie gnalo na oslep przez tunele w Rzymie, jak Robert L. w tej glupiej ksiazce, albo...no nie...nie zdradze Wam puenty w drugim wersie... no to jasne, ze bola stopy. Mashmun na pewno znajdzie jakies inne, ekhm..ekhm, wytlumaczenie/(ciasne buty, nr 35!)
Take a look in the mirror and cry /a po co gapic sie w lustro? Nie lubie luster i juz! Mozna w nich zobaczy ducha, tzn siebie sama po 72 godzinach pracy, po co siebie sama straszyc, co nie?/(mamy "lustro" w oszklonej szafce, ladnie sie w nim wyglada, widac tylko cien, hi hi)
Lord what you're doing to me /czas terazniejszy? Akurat! Mam swoja wlasna teorie na stworzenie swiata, ale nie powiem w HP, bo ktos mi ukradnie pomysl i napisze kolejna ksiazke a la D.Brown/(Sciana, c'mmon, nie daj sie prosic, mozemy zlozyc przysiege milczenia)
I have spent all my years in believing you /no bo bez wiary, nadziei i milosci to by mi sie w ogole nie chcialo wstawac w poniedzialek rano o 6:00am/(i bez bezkafeinowej kawy tez nie, przepraszam za splycenie wersu)
But I just can't get no relief, Lord! /Dziekuje Rodzicom (taki moj speech, na wypadek gdyby KTOS chcialby mi dac Oskara za caloksztalt) za to, ze powiedzieli mi, ze zycie NIE jest LATWE i ze musze BARDZO starac sie, zeby je pieknie przezyc/(ktos to wlasnie ostatnim razem powiedzial podczas Oskarow)
Somebody, somebody /a czy moge wybrac?/(moj J. odlcza zawsze "ini, mini, mani, mo catch a tiger by his toe" /fajna wyliczanka, co?/ a jak mu nie wyjdzie ten kogo chcial to i tak zmienia wybor, hi hi, JA mu zawsze wychodze, phi)
Can anybody find me somebody to love? /nie , dziekuje! Jestem Zosia-Samosia. Zeby znalezc KOGS to love, nalezy wziac rolke papieru toaletowego, i takie tam..../(...i zrobic ladny zwoj, jezeli wybranek bez zmruzenia oka ubierze zwoj i wyjdzie w nim na ulice to...lepiej oddac go Selmie, i zwoj i wybranka)
I work hard every day of my life /i w nosie mam golebie od mojego szefa!/(chcialabym porozmawiac z Twoim szefem na temat tego, jak On sie czuje gdy przychodza golebie od Scianay, hi hi)
I work till I ache my bones /a potem przychodzi piatek, rozkladam mate i wdech! wydech!/(yoga time!)
At the end I take home my hard earned pay all on my own /ooo..wlasnie sie dowiedzialam, ze dostalam podwyzke/(ooo..to niezle!)
I get down on my knees /moj kolega z Hameryki wlasnie ozenil sie z dziewczyna z Korei. Przez 4 godziny, tuz przed slubem, cwiczyl tradycyjny koreanski poklon przed przyszlymi tesciami. Lubicie tradycje i rutualy?/(tradycje i rytualy moga byc, ale procrastination (pomocy slowniku!) mnie wykancza!)
And I start to pray /byle w "cichosci serca", nie lubie jak KTOS zmusza mnie do sluchania jego modlitw. Modlitwa to jest DIALOG, rozmowa z Bogiem/ami. Troche szacunku..../(wyjatkiem jest na przyklad Requiem, sluchalam kiedys utworow klasycznych w kosciele na Stanfordzie, to byla MO-DLI-TWA!)
Till the tears run down from my eyes /umiecie plakac na zawolanie? Wlasnie sobie cwicze. Moze kiedys zatrudnia mnie w jakims filmie o placzkach. Idzie mi niezle/(mnie to najlepiej wychodzi jak pada deszcz, ale to wiadomo juz, co nie?)
Lord - somebody - somebody /okropne slowo, co nie? SOME-BODY. Podpisano: Lingwistka. A gdzie serce? A gdzie dusza? Emcia - mozesz powiedziec Twojemu P., ze malo filozofii w j.ang. PS Przeslac zdjecie od pasa w dol? Hi hi/(phi, jeeeej Sciana, odkrylas znowu Hawaje, jezyk angielski cechuje prostota i wydajnosc a nie glebia, phi. Zdjecie? Pewnie, zrobiMY collage!)
Can anybody find me - somebody to love? /a u nas w Azji, match-makers (Sowa! Jak to jest po polsku?) sa bardzo popularni. Trzeba pojsc do odpowiedniej osoby, ona spoglada w rozne madre, pokryte kurzem ksiazki, i mowi Ci KTO jest wybrankiem Twojego serca. Jak moje koreanskie kolezanki dowiedzialy sie, ze mam w domu Tarota, to normalnie pchaja sie oknami i drzwiami. Nie czytam Tarota dla innych ludzi. Tak sobie postanowilam. Kazdy z nas powinien SAM odnalezc swoja Prawde Oczywista, swoje Przeznaczenie/(Uff..., to odnosnie tarota... Mam opowiesc, chyba juz byla, ale nie jestem pewna. No wiec tak. Moj znajomy pojechal do swojego guru, do Indii. I pyta sie go "guru, coz mam czynic ze swoim zycie?" A guru na to "Pojmij za zone pierwsza kobiete ktora napotkasz za drzwiami mojego domostwa" Moj znajomy wyszedl, za progiem napotkal kobiete ktora szla do tego samego guru i pojal ja za zone. Kobiecie guru najwidoccznej powiedzial, zeby poslubila ostatniego mezczyzne napotkanego przed wejsciem. Bo jak widac nie protestowala. No i sa szczesliwym malzenstwem. NIC NIE ZYSLAM!!!!)
(He works hard) /Kto? Czy moge byc zlosliwa? TO NIE JEST WERS O MOIM SZEFIE. Ufffff...troche mi lepiej/(hi hi hi, Scianay, czy to o tym byl Twoj golab do Niego, hi hi?)
Everyday - I try and I try and I try - /and I try - no co? Musi byc porzadek w Kredensie. Wszystko razy 4/(musi, musi, musi, musi, ja tylko robi echo, echo, echo, echo....)
But everybody wants to put me down /sa Tolibki i Strzygi. Sa rowniez torebki pod reka/(kamienie-slowa)
They say I'm goin' crazy /fajne slowo, co? CRAZY! Sa rozne rodzaje szalenstwa - czek/(mam fajna piosenke w temacie crazy, wkleic tekst? Co ja sie glupio pytam Alberta jestem czy co?)
They say I got a lot of water in my brain /earth, air, fire, water - normalnie przestaje czytac ksiazki pana Browna/(chyba sobie pozycze na kasecie te "Anioly i Demony", ale pierwsze musze skonczyc Hobbitow, dzizyz dokad oni tak wedruja?)
Got no common sense /co to jest "common"? Emcia zapytaj P. Dno dna?/(hi hi, P.'ve got no sense)
I got nobody left to believe /a ja?/(no jak w sny to NIE ja)
Yeah - yeah yeah yeah /cztery razy - czek/(yeah, spawdzilam, double czek)
Oh Lord /czy KTOS wyciaga beret z szuflady?/(niekoniecznie beret, moze byc smycz, jak bylam mala to przy naszej ulicy mieszkal pies, piekny, duzy, wiekszy ode mnie, nazywal sie LORD, phi)
Somebody - somebody /NOBODY/("So far away, doesn't anybody stay in one place anymore?" Moja kolezanka ze szkoly zawsze grala sluchala Jamesa Taylora, osluchalam sie troche przez uprzejmosc.)
Can anybody find me somebody to love? /a co to ja sekretarka jestem?/(ale czyz uczynnosc nie jest czescia dobrgo wychowania?)
Got no feel, I got no rhythm /to nie jest piosenka o Scianie - czek. Luuuudzie. A o KIM?/(Luuudzie, przeciez nie o Emci!)
I just keep losing my beat /hi hi....cos, a raczej KTOS, przychodzi mi na mysl/(...Scinay, czy to jest wers o O.?)
I'm ok, I'm alright /moj O. nie lubi jak mowie "i'm ok". Emciay, a Twoj P.? Niech zyja dialekty j.ang/(moj P. nie zwraca uwagi na szczegoly jezykowe, ale na ton glosu...gdy ja mu mowie "I am fine" on sie od razu pyta "are you sure" hi hi. Jak dla mnie to najbardziej classy jest "Fine, I am fine" Emma T. Love Actually, scena na lotnisku, co nie Kangurzyco?)
Ain't gonna face no defeat /jestem zmeczona. Ide spac/(defeat nie zajac nie ucieknie, a jak ucieknie to krzyz na droge, Sciana moze beda z Ciebie jednak ludzie?)
I just gotta get out of this prison cell /prosze nie mylic z Kredensem/(a co policja zwinela SPACE?)
Someday I'm gonna be free, Lord! /someday? Ja juz jestem FREEWOLNA. Phi!/(hi hi hi, niektorzy to juz maja w polskiej krwi, umilowanie wolnosci)
Find me somebody to love /KTO szczeka, ten sie doszczka. Gdzie jest Magnolia?/(Magnolia jest w Korespondencji, przed sekunda ja widzialam!)
Can anybody find me somebody to love? /i tu lezy puenta. Trzeba sie troche wysilic. NIC nie przychodzi latwo/(puenta rzeczywiscie lezy wyswiechtana jak to stare dno, a to zdanie, "NIC nie przychodzi latwo" to jakby nielogiczne jest, mialam piatke z logiki, przepraszam, ze sie tak rozgadalam w puencie i w ogole w tekscie, Druhny wybaccie, chyba reakcja po dentyscie)
slowa: Freddie + /Scianay/ + (Emciay)