przez Ściana Cz, 28.07.2005 00:55
Boje sie!!!!!! Z oknem burza!!!!! Dziz, jak fajnie!!!! Kuliste blyskawice!!!!
MalgosiuSz - paaaaaa! Powrocisz tuuuuuu!!!
Izabello - tak sie wlasnie obawialam, ze jestem w stereotypowym zoltym. Przykro mi z tego powodu. Buuuu.
Duska - Gocha miala racje (Twoj profil -----> panel kontrolny emblematow), na wszelki wypadek specjalnie dla Ciebie, odgrzebana w kredensie, dokladna instrukcja obslugi, czyli "Jak w dwie minuty pokazac swiatu swoja twarz". Adam Slodowy. O rany, Duska!!! Znowu bedziesz straszyc?! Hi, hi.
Krok #1
1. wchodzisz w "Twoj Profil" (prawy gorny rog tej strony)
2. widzisz "Informacje Rejestracji", na tej stronie znajdz "Panel kontrolny emblematow", a pod nim "Wyslij emblemat z Twojego komputera", nacisnij "Browse" i wybierz zdjecie z Twojego komputera, ktore chcialabys zamiescic jako swoj emblemat. Nacisnij "otworz/open" w tym okienku, ktore Ci wyskoczylo
3. nacisnij "wyslij"
Jesli zdjecie jest zbyt duze (pan Darek chce, zeby szerokość obrazka nie byla większa niż 80 pikseli, wysokość większa niż 80 pikseli, a rozmiar większy niż 6kB). W tym celu, zanim zrobisz krok#1, musisz zmniejszyc swoj obrazek, czyli zrob krok #0.
Krok #0
1. kliknij na zdjecie (prawym przyciskiem myszy) i otworz to zdjecie w Microsoft Office Picture Manager (np) albo jakimkolowiek programie do zdjec.
2. Wejdz do "edytuj zdjecie" (edit picture)
3. Wejdz do "zmniejsz zdjecie" (compress picture) tak, zeby weszlo jako zalacznik do emaila
4. Wejdz do "zmien rozmiar" (resize picture) tak, zeby mialo 80 na 80 pikseli.
5. Zachowaj to nowe/male zdjecie pod nowa nazwa
6. Przejdz do kroku#1.
Gocha - "ale mam czytania! zostawie na potem". POTEM!!!!! Padlam trupem. HP, czy ktos moze mnie zastapic i wyjasnic kolezance "o co chodzi". No ma sie rozumiec, ze nie mnie beda obkladac tymi ceglami. Ja sie nie dam!!!
Rikki - z jaka lira? Znowu Ci sie snilam! Pisanie 1-2 linijek to nie sa zasady z HP, wiec sie zbierz w sobie (bledow sie nie boj) i napisz troche wiecej. Reszta swiata juz dawno wie, ze chodzi o dlugosc, a nie o jakosc (vide moje posty). Pa.
Teremi - uff...w koncu dotarl! powinno byc @g (gie.....przepraszam za skojarzenia) a nie @q (ku....a rany.....znowu te skojrzania, to wszystko przez Goche i ekipe jej sasiadow).
Z tym kleksem to byl zart, a raczej cytat z filmu z pania Miecia Cwiklinska, ktora na pytanie "Wiek?", odpowiadala "Kleks". Zdecydowanie potwierdzam, ze wzniosly cel uswieca srodki (robie to tylko dla Ciebie, Ty juz wiesz za co!). Reszta niech zatka uszy. Prosze sie odczepic (glowinie WY Sciano) od Teremi. W imie sztuki, Jej wolno wszystko. WSZYSTKO. Kapewu?
Dzieki za ks.Twardowskiego. Od dzisiaj - nie mysle!
MC - za Czesia dziekuje. A tak a propos Cz.M to czasem w jego wierszach znajduje taka "tesknote kalifornijska". Tak mi sie wydaje, ze inaczej teskni sie za Polska z Kalifornii, inaczej z Arizony, inaczej z Azji, itd....W utworach pana Cz.M. odnajduje to uczucie "tesknoty kalifornijskiej".
MC rozumiesz o czym mowie?
Trzynastko - z calym szacunkiem ---> rozne sa sposoby radzenia sobie z zaloba, odejsciem kogos bliskiego. Mozna sufitowac przez miesiace, lezac w ciezkiej depresji, mozna chodzic na terapie, mozna kopac ogrodek, mozna jechac do parku rozrywki. Mozna udawac, mozna walic prosto z mostu o tym, co sie czuje, mozna blaznowac, smiac sie, mozna....mozna....mozna.....Nie ma uniwersalnego sposobu na "pozegnanie", na poradzenie sobie z wlasnymi emocjami, uczuciami po utracie tego KOGOS. Twojemu synowi i jego paczce potrzebny jest dzien w parku rozrywki, wspolna zabawa, poczucie jednosci. Ktos inny oburzylby sie (zaznaczam Ktos inny, nie ja), ze jak to? Park rozrywki? nie wypada.....blah, blah, blah....
Sa tacy, ktorzy do konca powtarzac beda: "dlaczego". Sa tacy, ktorzy akceptuja wszystko (typ Hioba) bez mrugniecia okiem. MC ma racje - sa tacy, co zawsze krzycza i krzyczec beda "NIE". Piszesz "i co Ci przyjdzie z tego krzyczenia?". Cos, co jest potrzeba wyrazenia niezgody na to co sie dzieje, ekspresja bolu i buntu. Piszac to wszystko, troche czuje sie jak ten chwast z ogrodu Twojej sasiadki. Poruszylas bardzo wazny temat, bardzo osobisty. Bardzo dla mnie wazny. Chcialabym tylko, zebys zrozumiala moje intencje ----> kazdy z nas ma SWOJ WLASNY sposob, nie ma jednego uniwersalnego sposobu radzenia sobie z odejsciem kogos bliskiego. Dziekuje 13 za uwage. Pozdrawiam serdecznie. Caly dzien myslalam o Tobie, Twoim synu i jego paczce.
Kmaciej - o rany!!!! MM straszy w HP. Kryc sie!!!
MalgosiuM - wyjasniam, ze oczywiscie w Kredensie istnieje opcja "odszczekiwanie". Tym razem to Cie zaskocze i odszczekam ja. Uwaga! Chcialabym odszczekac to i owo:
- pastwienie sie nad MalgosiaM
- uszczypliwe uwagi kierowane do innych towarzyszek (glownie Kangurzyca i MC)
- ignorowanie postow (nie wiem jak pisac "Dzieki. Pozdrawiam. Sciana", taka forma nalezy tylko do KJ)
- przynudzanie
- blaznowanie
- krzyczenie
- inne (tutaj kazdy moze sobie wpisac moje winy).
Jeszcze cos wyjasnie, opowiadajac Wam historyjke z zycia wzieta. Jesli chlopiec, w wieku podstawowkowym lubi swoja kolezanke, to ciagnie ja za warkocze. Jesli sciana, w wieku .....(kleks) lubi swoja kolezanke, to pisze wredne posty. Taka lamiglowka. Tak wiec MalgorzatoM - publicznie Ci mowie, odczep sie z tymi krzykami. Wszystko Ci wolno. Przestane sie przejmowac Twoim negatywnym wplywem na mlodziez. Kiedys TY pojdziesz za to siedziec, nie ja. Co ja sie tak o Ciebie martwie?!
Jak to co wiem o Abbie? Wszystko wiem! Studio 2 pewnie, ze mi cos mowi. Chcesz sie licytowac? Dobra!!! A mowi Ci cos "Mamma mia" na Broadway'u? Bleeeeee.....
U mnie wlasnie monsoon season, wiec emalia sie klaruje.
Copy. A Ty mnie nie budz tym swoim world clockiem, bo u mnie od rana burza i blyskawice lataja za oknem. Balam sie wlaczyc komp. Siedzialam po ciemku. Teraz tez siedze w ciemnosciach i pisze do Was pomiedzy jedna blyskawica a kolejna.
Efka - My Sciana dziekujemy za piosenke Renaty P. A jakies nowe zdjecie od Ciebie to gdzie? Honorowy medal zwinelas, doktorat schowalas, a na zdjeciach oszczedzasz. To jest wdziecznosc?!
a reszte swiata pozdrawiam. Wybieram sie dzisiaj na "Aloha Party" w pracy. Tak wiec Wam wszystkim ALOHA! Zachowujcie sie tutaj przyzwoicie. Na-Ra.